Öt napig sztrájkolni fognak a Volánosok

Kudarcba fulladtak a bértárgyalások a Volán-társaságoknál, így húsvét hétfőtől kezdődően öt napon át a megszokotthoz képest kevesebb járat fog közlekedni, mert a munkavállalók sztrájkot hirdettek – közölte a Nol.hu.

Most szerdán a még elégséges szolgáltatásokról egyezkedtek az alágazati kollektív szerződést aláíró szervezetek a munkáltatóval, ami a sztrájk feltétele. Miután elfogadható ajánlatot az utolsó pillanatban sem kaptak, az érdekérvényesítés utolsó eszközét választották – írják.

Március 28-tól, tehát húsvét hétfőtől ötnapos sztrájkot hirdettek – mondta el a portálnak Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke, a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumának szóvivője. Miután a még elégséges szolgáltatást mindenütt biztosítani kell, a járatok csaknem nyolcvan százaléka a munkabeszüntetés idején is közlekedni fog – fűzte hozzá.

A sztrájkot így az utazók sok helyütt szinte észre sem fogják venni, ám lesznek olyan nagyvárosok, ahol egymás nyakában fognak ülni az emberek, mert egy-két kimaradó járat miatt is várhatóan nagy lesz a zsúfoltság – mondta el a Nol.hu-nak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »