Öt napig nem vették észre a kórházi hullát

Napokig hevert észrevétlenül egy holttest a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 9. emeleti mosdójában, a csecsemő- és koraszülöttrészleg szomszédságában – írta meg a Blikk. A lap érdeklődésére, hogy miként fordulhatott ez elő, illetve hány napig hevert a holttest a mosdóban, a kórháztól nem kaptak választ. Az intézmény csak ugyanazt ismételte, amit a kórházat felügyelő Állami Egészségügyi Ellátó Központ: „A Jahn Ferenc Kórház mosdójában történt halálesettel összefüggésben a folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat lezárásáig nem áll módunkban nyilatkozni”.

A Blikk közölte, hulla egy olyan mosdóban hevert, ahonna­n a látogatók a csecsem­ő- és a koraszülöttrészleg újszülött babáival és a frissen szült nőkkel érintkezhettek. A kórházi pletyka szerint egy hajléktalan lett öngyilkos.

A rendőrség viszont azt közölte, nincs ilyen vizsgálat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma, azt mondta, a haláleset nem minősül rendkívülinek, mert nem történt bűncselekmény. A hivatalos tájékoztatás szerint a kórház mosdójában egy látogató természetes halállal halt meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »