Öt megmagyarázhatatlan rejtély a gízai Nagy Piramissal kapcsolatban

Öt megmagyarázhatatlan rejtély a gízai Nagy Piramissal kapcsolatban

A Gízában található Nagy Piramis évek óta viták tárgyát képezi a tudósok és a kutatók körében. Olybá tűnik, hogy számtalan rejtély övezi ezt az enigmatikus ősi műemléket, azonban van néhány olyan ezek közül, amely mindenkit zavarba hozott, akinek volt bátorsága megvizsgálni ezt az ókori egyiptomi „sírt”.

Sír vagy sem? Sok olyan dolog van Egyiptommal és általában véve a piramisokkal kapcsolatban, amik eddig több millió turistát vonzottak Gízába és több száz, a fáraók titokzatos földjéről, s annak három legismertebb ősi műemlékéről szóló könyvet ihlettek.

Featured image: Deviant Art

Míg sok mindent el tudunk mondani a Nagy Piramisról és arról, hogy mekkora a tömege, melyet 5955000 tonnára becsülnek, s amelyet 10 a 8-dikonnal megszorozva a föld tömegének becsült értékét kapjuk, addig a négy oldalának középpontjait olyan rendkívül precíz szöggel alakították ki, hogy azok egyetlen nyolcoldalú piramist formázzanak, ez a hatás nem látható a földről vagy távolról, csupán a levegőből, s csakis a megfelelő fényviszonyok közepette. De vannak más rejtélyes jellegzetességei is, amelyek még lenyűgözőbbé és titokzatosabbá teszik a piramist.

Hírdetés

Öt olyan dolgot ismerhetünk fel a gízai Nagy Piramissal kapcsolatban, amit a fősodrású gondolkodás képtelen megmagyarázni:

A Nap Rádiusza: A gránitláda alsó részénél mért kerület duplája 108–nal megszorozva a Nap középsugarát adja. (270,45378502 piramis hüvelyk szorozva 108–nal = 427,316 mérföld.) Még érdekesebb a következő: Ha a Nagy Piramis alapját egyenlőnek tekintjük a Föld átmérőjével, akkor a Hold sugarát úgy kaphatjuk meg, hogy Föld sugarát kivonjuk a piramis magasságából. (source).A net szerint a Nagy Piramis oldalainak görbülete pontosan illeszkedik a Föld sugarához, viszont ha ez még nem volna elég, akkor hozzátehetjük, hogy a terület tengerszint feletti átlagos magassága 5449 hüvelyk, ami pedig megegyezik a piramis magasságával.Ez az egyetlen nyolcoldalú piramis: négy oldalának középpontjait olyan rendkívül precíz szöggel alakították ki, hogy azok egyetlen nyolcoldalú piramist formázzanak, ám ez a hatás nem látható a földről vagy távolról, csupán a levegőből, s csakis a megfelelő fényviszonyok közepette. Ez a jelenség csak és kizárólag a tavaszi és az őszi napéjegyenlőségekkor hajnalban és naplementekor figyelhetők meg, amikor a Nap árnyékot vet a piramisra.

Sok kutató szerint a gízai fennsík három piramisa az Orion konstellácót mintázza, vagy legalábbis egykor azt mintázta. A piramisok földi elhelyezkedése a megközelítőleg Kr.e. 10 400 körüli Orion csillagkép csillagainak a helyzetét tükrözik vissza. A hét legfényesebb csillag közül ötnek van piramis-megfelelője: Khufu, Khafra és Menkaura három nagy piramisa az Orion-övnek, Nebka Abu Rawash-ban megfelel a Saiph csillagnak, a Zawat al Aryan-i piramis pedig a Bellatrixnek. A két hiányzó csillagpozíció a Betelgeuse és a Rigel. (source)David Pratt szerint a Nagy Piramis fejlett geometriai, geodéziai (földmérés tudománya) és a csillagászati ismereteket foglal magában. S ha ez még nem volna elképesztő és menő, akkor megállapíthatjuk, hogy a Nagy Piramis nem csak a Pi értékét (a kör kerületére ráfektetett átmérő számértékét), hanem az aranymetszést, vagyis a Phi értékét is magában rejti, mely utóbbi az élő dolgok növekedési mintáiban fedezhető fel. Érdekes módon, a Piramis külső borításának dőlésszöge 51,85 fok, melynek tangense egyenlő 4/pi-vel, s koszinusza az aranymetszés értéke. A Piramis négyszögesíti a kört: a négyzetalap kerülete ugyanolyan hosszúságú, mint annak a körnek a kerülete, amit a piramismagassággal megegyező hosszúságú sugárral húztunk.

Forrás: http://www.riseearth.com

Fordította: Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »