Öt helyett négy kérdés szerepelhet a kormány népszavazásán

Öt helyett négy kérdés szerepelhet a kormány népszavazásán

A döntés mögött az áll, hogy a kormány nem akarja megvárni az Alkotmánybíróság döntését egy, a Kúria által el nem fogadott kérdéssel kapcsolatban.

Nem öt, hanem csak négy kérdés szerepelhet a jövő áprilisi gyermekvédelmi népszavazás kérdőívén – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a nagyobbik kormánypárt az ötödik kérdést kiveszi, így a kiskorú gyermekek számára nemátalakító kezelésekre vonatkozó felvetés kimarad a népszavazásból.

Ismeretes, a kormány nyáron öt kérdésben tervezett gyermekvédelmi népszavazást. Noha a Nemzeti Választási Bizottság átengedte a kérdéseket, több kérelem is érkezett a Kúriához, hogy a testület semmisítse meg őket. A taláros testület októberben úgy döntött, hogy megtagadja az egyik kérdés hitelesítését. A kormány az Alkotmánybírósághoz fordult jogorvoslatért, megítélésük szerint ugyanis a Kúria végzése sérti az alaptörvényben foglalt tisztességes eljáráshoz való jogot.

Hírdetés

A többi kérdést azonban a Kúria jóváhagyta, ezért négy kérdésben lesz referendum jövő tavasszal – teszi hozzá a Magyar Nemzet. Akár egy napon is lehet a népszavazás az országgyűlési választással.

Jelen állás szerint tehát az alábbi négy kérdésről mondhatnak véleményt a magyar választópolgárok jövő tavasszal a 2022-es országgyűlési választással egy időben:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »