Öt évre előre lefoglalnák a területet a Sziget Fesztiválra

A Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés szerint ha megszületik a megállapodás, akkor évente a megjelölt közterületek meghatározott időszakos használatáért a Sziget Kft.-nek 80 millió forint plusz áfát kell majd fizetnie.

A Sziget Kft. által benyújtott kérelem alapján az előző évekhez hasonlóan a Sziget Fesztivált évente augusztus közepén egy hét időtartamban, a Gyerek Sziget rendezvénysorozatot pedig június négy hétvégéjén rendeznék meg.

Kitértek arra, hogy a rendezvények helyszíne az előző évihez képest annyiban módosul, hogy a Sziget Fesztivál esetében a fesztiválra érkező vendégek beléptetése, ellenőrzése célját szolgáló beléptető pontokat a fokozott biztonság érdekében nagyobb területen alakítanák ki.

Mint írták, a Sziget Kft. a használt területen kötelezően elvégzendő helyreállításon felül a rendezvényei egyre magasabb színvonalon történő megrendezhetősége érdekében a többéves időtartamra szóló megállapodás megkötésének ellentételezésére ajánlatot tett az Óbudai-sziget infrastrukturális fejlesztésére is, melyet a 2016-2020 közötti időszakban a fővárosi önkormányzattal együttműködve saját költségén kíván megvalósítani.

“Az önkormányzat a Sziget Fesztivál lebonyolításában történő közreműködéssel szoros együttműködésre törekszik egy nemzetközi jelentőségű rendezvény sikeres megszervezése érdekében, de emellett képviseli a főváros anyagi érdekeit is, melynek eredményeként 2016-2020. évekre vonatkozóan is olyan megállapodás jöhet létre, mely a rendezvények sikeres megrendezését teszi lehetővé, ugyanakkor előnyös feltételeket biztosít a fővárosi önkormányzat számára” – áll az előterjesztésben.

Szerző: MTI


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »