Öt évet kapott a debreceni trafikrabló

Öt évet kapott a debreceni trafikrabló

Öt év fegyházra ítélték azt a fiatalembert, aki tavaly pünkösdkor késsel kirabolt egy dohányboltot Debrecenben, majd taxival próbált elmenekülni. Az elkövető ma bocsánatot kért tettéért a Debreceni Járásbíróságon. Az ítélet nem jogerős.

Rendőrök vezették el a hátrabilincselt kezű fiatalembert tavaly pünkösdkor, néhány órával azután, hogy kirabolt egy debreceni trafikot. Az elkövetéskor használt kést megtalálták nála, a zsákmányolt pénz is szinte hiánytalanul előkerült. A hajdúböszörményi fiatalember egy panzióban szállt meg a barátaival, de elfogyott a pénze. Úgy döntött, hogy bűncselekmény útján próbál pénzhez jutni.

„A büntetés kiszabás során súlyosbító körülményként kérném értékelni a hasonló jellegű bűncselekmények jelentős mértékű helyi és országos szintű elszaporodottságát” – fogalmazott Kaprinyákné Tóth Andrea ügyész.

A vádlott nem engedte, hogy a sajtó felvételeket készítsen róla a Debreceni Járásbíróságon. A dohányboltban rosszullétre hivatkozva vizet kért az eladótól az ügyészség ismertetése szerint, majd előrántotta a kést, és a kasszában levő pénzt követelte. Több mint százezer forintot vitt magával, majd taxit hivatott. Hajdúnánásra tartott, de a rendőrök elfogták menekülés közben.

„Ügyfelem a büntetőjogi felelősségét az eljárás kezdeti szakaszától elismerte. Az egész eljárás során együttműködő magatartást tanúsított. Kérem, vegye figyelembe a tisztelt járásbíróság a büntetlen előéletét” – mondta Németh Árpád, a vádlott ügyvédje.

A vádlott többször is bocsánatot kért a tárgyaláson. Úgy fogalmazott, hogy már akkor megbánta tettét, amikor kilépett a dohányboltból. Az elsőfokú bíróság bűnösnek találta.

„…a vádlottat öt év szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztést fegyházban rendeli végrehajtani azzal, hogy a feltételes szabadlábra helyezés legkorábbi időpontja a büntetés kétharmad részének kitöltését követő nap” – mondta Emri Kinga, a Debreceni Járásbíróság bírója.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, az ügyész, a vádlott és a védő is három nap gondolkodási időt kért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »