Öt éve vitte el a popdaráló Amy Winehouse-t

Öt éve vitte el a popdaráló Amy Winehouse-t

A Szigeten már nem tudott fellépni, öt éve, 27 éves korában ragadta el a halál az aranyhangú énekesnőt, Amy Winehouse-t, akinek tíz, még soha ki nem adott dalát szemlézte most a Rolling Stone magazin.

Hihetetlen, de öt éve ragadta el a halál, pontosabban kergette Hadész birodalmába a popdaráló az aranytorkú énekesnőt, Amy Winehouse-t. A brit énekesnő ráadásul 27 évesen hunyt el, s így önkéntelenül is csatlakozott ahhoz, a csak huszonhetesként emlegetett zenész-művész „klubhoz”, amelynek olyan ismert, huszonhét évesen elhunyt tagjai vannak, mint Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin vagy épp Kurt Cobain. (Legutóbb egyébként az orosz felmenőkkel bíró, elsősorban az új Star Trek-mozikból ismert Anton Yelchin amerikai színészt érte a halál ennyi idősen.)

Winehouse halálának ráadásul ismert egy szomorú magyar vonatkozása. Az énekesnő ugyanis fellépett volna a 2011-es Szigeten, ám július 23-i elhunytával erre már sajnos nem kerülhetett sor. Helyette végül az Oscar-díjas Jared Leto színész fémjelezte 30 Seconds To Mars zenekar ugrott be, s az énekesnő által hagyott űrről a lapunknak akkor adott interjújában Jared bátyja, Shannon Leto dobos is beszélt.

Az évfordulóra az amerikai Rolling Stone magazin összeszedte a vagabund életviteléről hírhedt díva tíz alig ismert, hivatalosan soha ki nem adott dalát. Ha pedig egy dalba kellene sűríteni mindazt, ami Winehouse-t jellemezheti, a tíz közül egy mindössze 85 ezer lejátszásnál sem járó darabot lehetne kiemelni: a Beat The Point To Death című szösszenetet. Ebben minden ott lapul, őrült, nyers tehetség, virtuozitás, önpusztítás.

Aki szeretné meghallgatni a háttér-információkkal megtűzdelt teljes listát, IDE kattintson.

Az akkor épp elvileg leszokófélben lévő Winehouse az orvosszakértői vizsgálat szerint alkoholmérgezésben halt meg londoni lakásában. Ha ma élne és alkotna, még mindig mindössze 32 éves lenne.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »