Öt év letöltendőt kapott Kocsis István MVM vezér

A korábbi felmentések után Kocsis Istvánt néhány perce öt év letöltendő börtönre ítélte az állami MVM milliárdjainak kisíbolása ügyében másodfokon döntő Pécsi Ítélőtábla – tudta meg a nepszava.hu. Az ex-cégvezér a határozatra személyesen nem volt kíváncsi, de a végső döntést úgyis a Kúria hozza meg.

Öt év letöltendő börtönre ítélte Kocsis Istvánt, az MVM Magyar Villamos Művek 2005-2008 közötti vezérigazgatóját az állami energiacsoport milliárdjait érintő hűtlen kezelés és sikkasztás tárgyában a másodszorra megismételt bírósági eljárás során a Pécsi Ítélőtábla Krémer László vezette tanácsa. Akkori tanácsadóját, Szász Andrást 3 év börtönre ítélték. Legkorábban büntetésük kétharmada után szabadulhatnak.

Hírdetés

Varga-Sabján László egykori MVM-menedzsert 2 év börtönre ítélték, 3 évre felfüggesztve. Kocsis István feleségét a tanács orgazdaságban és pénzmosásban is érintettnek találta, de esetében a bíró nem említett büntetést, vagyis fenntartotta az első fokú bíróság által rá kiszabott, két év felfüggesztett börtönt.

Emellett Kocsis Istvánnak és Szász Andrásnak különböző jogcímeken „15 napon belül” több millió eurót is meg kell téríteniük az MVM számára.

atv.hu/nepszava.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »