Öt év börtönre ítélték a szalmabála-gyújtogatót

A nagykátai illetőségű férfi tavaly ősszel szalmabálák felgyújtásával mintegy 50 millió forintos kárt okozott Baranyában. Az ügyet a Pécsi Járásbíróság tárgyalta.

A járásbíróság a Pécsi Törvényszékhez tartozik, utóbbi az MTI-hez eljuttatott közleményében azt közölte: a vádlottat különös visszaesőként négyrendbeli rongálás bűntettében találták bűnösnek. Mint írták, a 27 éves férfi piromániás mentális zavarban szenved.

A tényállás szerint egy fuvarozócég sofőrjeként dolgozó vádlott 2017 októberében és novemberében öt helyszínen – Alsónyéken, Csikóstöttösön, Gödrén, Mindszentgodisán és Magyarszéken – csaknem 9500 szalmabálát gyújtott fel. A tüzekben egy rakodógép is megsemmisült, az okozott kár mintegy 50 millió forint.

Közlésük szerint ha a tüzek továbbterjedtek volna, akkor erdők, mezőgazdasági területek, nagy értékű gépek kerültek volna veszélybe. A korábban részben ugyanilyen bűncselekmények miatt hosszabb szabadságvesztésre ítélt férfit tavaly novemberi elfogása után előzetes letartóztatásba helyezték.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »