Öt DAC-játékos a szlovák válogatott vb-keretében

Öt DAC-játékos a szlovák válogatott vb-keretében

A szlovák női kézilabda-válogatott hétfőn megkezdte a felkészülést a decemberi Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokságra. Pavol Streicher hétfőn még 20 játékossal kezdte meg a felkészülést, a keretben öt DAC-játékos, valamint öt felvidéki játékos is szerepel az utazó keretben.

Hétfőn találkozott a decemberi Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokságra készülő női szlovák kézilabda-válogatott, ahol Pavol Streicher fogadta a keret tagjait, amelybe öt felvidéki játékos is meghívót kapott, de a HC DAC öt játékosa is szerepel a keretben. A szlovák szövetségi kapitány csütörtökön 18 fősre szűkítette a keretet, amely elutazott a világbajnokság helyszínére Spanyolországba, ahol hétvégén felkészülési tornán vesz részt a szlovák válogatott.

A szlovák válogatott keretében a dunaszerdahelyi HC DAC csapatából a kapus Oguntoye Viktória, Bízik Réka, Bízik Boglárka, Hudák Emma is bekerült, valamint a sárga-kékek csapatából Natália Némethová is helyet kapott.

A 20 fős keretnek tagja volt Erika Rajnohová is a DAC játékosa, de végül Pavol Streicher szövetségi kapitány 18 fős Spanyolországba utazó keretében nem szerepel. Mint ismert a DAC-játékosa nem rég tért vissza sérülésből, így a kapitány ezzel indokolta miért nem nevezte a vb-re utazó keretbe.

Hírdetés

A felvidéki magyar játékosokat a Mosonmagyaróvár jobbátlövője Lancz Barbora egészítette ki, aki szintén készülhet a spanyolországi vb-re.

A decemberi vb előtt a szlovák nemzeti csapat egy felkészülési minitornán is részt vesz, ahol Spanyolországgal, Lengyelországgal és Németországgal is megmérkőznek Pavol Streicher tanítványai.

A decemberi spanyolországi világbajnokságon a szlovák válogatott december 2-án lép először pályára a magyar válogatott ellen. Az E jelű kvartettben a szlovák és a magyar válogatott mellett, Csehország és Németország szerepel majd. A csoportból az első három helyezett jut tovább.

A szlovák válogatott vb-kerete:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »