Osztrák eurómilliárdos üzlettársa lett Lázár János

Lázár Ausztria egyik legtitokzatosabb, ókonzervatív nagytőkésének, az eurómilliárdos Max Turnauernek lett a partnere – írja az Index. A fideszes képviselő vagyonnyilatkozata alapján a lap azt írja, Lázár János komoly ingatlanos lett, 10 százaléka van az értékes Andrássy úti Divatcsarnokot birtokló projektcégben. A lapnak azt mondta, a tulajdonrészt nem publikus áron vásárolta.

Az osztrák üzletemberrel, a 87 éves Max Turnauerrel egy vadászaton ismerkedtek össze, többször találkoztak és amikor üzleti partnernek hívták, igent mondott.

Lázár vagyonnyilatkozatában még két új elem található: vett egy 5-ös BMW-t és áprilisban 8,1 százalékos tulajdonrész erejéig Lázáré lett a Batida vadászkastélyt építő cég.

Hírdetés

A legutóbbi, januári vagyonnyilatkozatában olyan vagyonelemek szerepelnek, mint hódmezővásárhelyi, mindszenti és mártélyi ingatlanok, szántók, legelők, erdők, mocsár és töltés. Illetve összesen 54,8 millió forint pénzügyi jellegű megtakarításról és pár céges érdekeltségről számolt be, ezzel szemben állt 87 millió forint banki és magántartozás is.

A lap szerint továbbra sem egyértelmű, honnan volt pénze Lázár Jánosnak nagytőkésként megjelenni.

Index


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »