Ösztönzi a családegyesítéseket az ENSZ-tervezet

Ösztönzi a családegyesítéseket az ENSZ-tervezet

Az ENSZ migrációs egyezményének tervezete pozitív jelenségként állítja be a migrációt, e szerint ahol megjelennek a bevándorlók, ott fellendül a gazdaság és arányaiban kevesebb lesz a bűncselekmény. Az ENSZ-dokumentum azt is írja, hogy az úgynevezett filantróp alapítványokat is be kell vonni a nemzeti migrációs programok kidolgozásába. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a tervezet ösztönzi a családegyesítéseket, sőt, politikai értelemben kötelezettséggé is tenné azt.

Tóth Norbert, az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában azt mondta: az ENSZ migrációs tervezete a filantróp alapítványokra vonatkozik.

„Vannak olyan filantróp alapítványok, mint például a Soros-alapítvány, amely migrációval foglalkozik. Soros György a 2000-es években számos olyan könyvet publikált, amelyben arról ír, hogyan kellene kinéznie a globális, nyílt társadalomnak” – nyilatkozta Tóth Norbert.

Hozzátette: Soros György az Európai Unióban látja a globális, nyílt társadalom prototípusát. „Az ENSZ-dokumentum a világot olyannak képzeli el, mint az Európai Unió, egy belső határok nélküli térségként, ahol a személyek szabadon áramolhatnának egyik pontból a másikba” – fogalmazott a szakértő.

Hírdetés

Az ENSZ-dokumentum azt írja: gyermekként kell kezelni azt a migránst, aki annak vallja magát. A szakértő szerint ez elveszi az államok kezéből azt a lehetőséget, hogy kormeghatározással próbálják igazolni az állítás hitelességét.

A nemzetközi jogban a gyermekek egy privilegizált, kiemelt kör, akiknek sokkal komolyabb védelmet kell biztosítani, mint a felnőtteknek – közölte Tóth Norbert.

Az ENSZ-tervezet ösztönzi a családegyesítéseket, sőt, politikai értelemben kötelezettséggé is tenné azt – hangsúlyozta a szakértő.

forrás: Kossuth Rádió / 180 perc / hirado.hu

The post Ösztönzi a családegyesítéseket az ENSZ-tervezet appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »