Oszlopper: győzött a Mahir

Oszlopper: győzött a Mahir

Az elsőfokú bírósági ítélet szerint érvénytelen és hatálytalan a Fővárosi Önkormányzat szerződésbontása, mert a felsorolt felmondási okok megalapozatlanok.

Ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma a Fővárosi Önkormányzat és a részben lapunkkal közös tulajdonosi körhöz tartozó Mahir Cityposter Kft. közti perben.

Az ítélet szerint a főváros szerződésbontása a céggel érvénytelen és hatálytalan, mivel a felsorolt felmondási indokok megalapozatlanok voltak. A bíróság ideiglenes intézkedéssel hatályban tartotta azt a döntést, melynek értelmében a Mahir oszlopai a helyükön maradhatnak a jogerős ítéletig. Emellett 6,81 millió forint perköltség megfizetésére kötelezték a fővárost. Továbbá jelezték: a Mahir Cityposter Kft. által korábban benyújtott kártérítési kérést a jogerős bírósági döntés után bírálják el.

  Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

Az alperes fővárosi önkormányzat jogi képviselője, Csikós Csaba lapunknak elmondta: fellebbezni fognak az elsőfokú ítélet ellen. Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője ugyanakkor jelezte: a mai elsőfokú ítélet egyértelmű győzelemnek tekinthető. Véleménye szerint a bírói ítélet arról is szólt, hogy a Mahir Cityposter Kft. jogszerűen védte meg az oszlopait, amelyeket a főváros január elején önhatalmúlag elkezdett elbontani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »