Oszaka Naomi: 2021-ben erősebbek leszünk, mint valaha

Oszaka Naomi: 2021-ben erősebbek leszünk, mint valaha

Oszaka Naomi, a japánok volt világelső teniszezője üdvözölte a tokiói olimpia elhalasztásáról szóló döntést, és kijelentette: a házigazdák 2021-ben erősebbek lesznek, mint valaha.

A szervezőbizottság a múlt hónapban mutatta be azt a videót, amelyben nyilvánosságra hozták a játékok mottóját – United by Emotion, azaz az érzelem egyesít -, a főszereplő pedig a 2018-as amerikai és a 2019-es ausztrál nyílt teniszbajnokság győztese volt. Azóta azonban kitört a koronavírus-világjárvány, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a japán kormány pedig arra kényszerült, hogy a jövő évre halassza a seregszemlét.

“Természetesen csalódott vagyok, hogy nem idén fog sor kerülni erre, de 2021-ben erősebbek leszünk, mint valaha. Száz százalékig támogatom Abe Sindzó miniszterelnök és a NOB bátor döntését a halasztásról” – tette hozzá.

Hírdetés

A 22 éves sportoló szerint a sport újra egyesíti majd az embereket.

Japán honfitársainak azt üzente Oszaka, hogy maradjanak erősek, tartsanak ki, és amikor 2021-ben eljön az idő, mutassák meg csodálatos országukat a világnak.

A tokiói olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendezték volna, kedden azonban a világjárvány miatt 2021-re halasztották, de pontos időpontja még nincs.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »