Oswald Gracias bíboros, Mumbai érseke imafelhívást tett közzé a szíriai keresztényekért

Oswald Gracias bíboros, Mumbai érseke imafelhívást tett közzé a szíriai keresztényekért

A bíboros november 28-án felszólalt az ázsiai püspökök 11. plenáris ülésén, amelyet Negombóban, Sri Lankán tartanak december 4-ig.

A tanácskozáson püspökök, papok és a keleti egyházak képviselői vesznek részt. A minden négy évben megrendezett megbeszélés idei témája Az ázsiai katolikus család: a szegények helyi egyháza az irgalmasság küldetésében.

Az ülés végén a püspökök egy dokumentumot állítanak össze, egyfajta gyakorlati útmutatót az ázsiai egyház számára a család szolgálatára vonatkozóan. „Azért ültünk össze, hogy megvitassuk a család kérdését, de nem szabad megfeledkeznünk a szíriai családokról, akik szenvednek, elvándorlásra kényszerülnek és életüket vesztik a polgárháború miatt. Különösképpen a keresztények vannak nagyon nehéz helyzetben. Ezért imádkoznunk kell értük ezen a konferencián” – fogalmazott Gracias bíboros. A plenáris ülés során a keresztény vezetők találkoznak buddhista, muzulmán és hindu vallási elöljárókkal.

Az ázsiai püspökök figyelme azok felé a nagyobb nehézségek felé fordul, amelyekkel a családoknak szembe kell néznie minden országban: a házasságon kívüli kapcsolatok, a gyermektelenség, a válások és a munkaórák növekedése, amelyek a családdal töltött idő csökkenését eredményezik, a pornográfia, mint szórakozás terjedése, valamint az abortusz, az eutanázia és az elvándorlás növekedése.

Forrás: Vatikáni Rádió 

Fotó: Vatikáni Rádió magyar és angol nyelvű szerkesztősége

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »