Össznépi spanyol sírással indul a hét

A spanyol férfi kézilabda-válogatott 25-23-ra legyőzte Svédországot a Malmőben vívott olimpiai selejtezőn, de 1976-után először nem lesz ott a játékokon.

A 2013-as világbajnok hispánok, a svédek és a szlovének is négy pontot gyűjtöttek három mérkőzésen (Irán volt a negyedik résztvevő), de hármas holtverseny alakult ki és a minitabella nem kedvezett a spanyoloknak.

Az utolsó napon, vasárnap a svédek ellen három góllal kellett volna nyerniük az olimpiai részvétel kiharcolásához. Végül csak kettővel, 25-23-ra győztek, mégpedig úgy, hogy a hazai közönség által buzdított svédek kilenc másodperccel a vége előtt hétméteresből csökkentették kétgólosra a hátrányukat.

Spanien weint!Schweden jubelt – Spanien weint! Die Einen fahren nach #Rio2016, die Anderen sind so gut wie raus! Zwei Sekunden auf der Uhr und es fehlt ein Tor! Am Ende hat es ganz knapp nicht gereicht!Und weiter geht der HANDBALL-WAHNSINN! Jetzt in der Konferenz: Kroatien vs. Norwegen und Mazedonien vs. Chile! LIVE auf:http://sportdeutschland.tv/handball/olympia-qualifikation-maenner-konferenz#RoadtoRioKözzétette: Sportdeutschland.TV – 2016. április 10.

Spanyolország legutóbb 1976-ban, Montrealban nem szerepelt a nyári olimpián, azóta sorozatban kilencszer kvalifikálta magát, háromszor bronzérmet is szerzett.

Herningben a dánok és a horvátok biztosították ötkarikás szereplésüket, Gdanskban pedig a lengyelek és a tunéziaiak. Előbbi helyszínen a norvégok, utóbbin a macedónok maradtak le a játékokról a továbbjutásra esélyesek közül.

Női BL

A Vardar Szkopje és a címvédő Buducsnoszt Podgorica jutott be vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, melyet május 7-én és 8-án rendeznek Budapesten. Szombaton Győr és a CSM Bucuresti biztosította helyét a legjobb négy között.

Eredmények:
női BL, negyeddöntő, 2. mérkőzések:
Larvik (norvég)–Vardar Szkopje (macedón) 28-26 (11-13)

Továbbjutott: a Vardar Szkopje, 60-48-as összesítéssel

Buducsnost Podgorica (montenegrói)–Baia Mare (román) 32-25 (13-14)
Továbbjutott: a Podgorica kettős győzelemmel, 61-49-es összesítéssel

szombaton játszották:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 40-23 (22-10)
Továbbjutott: a Győr kettős győzelemmel, 71-41-es összesítéssel

Rosztov Don (orosz)–CSM Bucuresti (román) 28-29 (11-16)
Továbbjutott: a CSM Bucuresti kettős győzelemmel, 55-53-as összesítéssel


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »