Összevonja az új munkaügyi miniszter a gyermekjogvédelmi- és a fogyatékkal élõk hatóságát

Összevonja az új munkaügyi miniszter a gyermekjogvédelmi- és a fogyatékkal élõk hatóságát

Összevonják az Országos Gyermekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóságot (ANPDCA) és a Fogyatékkal Élők Országos Hatóságát (ANPD), jelentette be csütörtökön Violeta Alexandru új munkaügyi miniszter.

„A tegnapi (szerda – szerk. megj.) sĂźrgőssĂŠgi rendeletben azt javasoltam a kormĂĄnynak ĂŠs a kollĂŠgĂĄknak – ĂŠs beleegyezĂŠsĂźket adtĂĄk -, hogy a munkaĂźgyi minisztĂŠrium tevĂŠkenysĂŠgĂŠnek hatĂŠkonyabbĂĄ tĂŠtele ĂŠrdekĂŠben vonjuk Ăśssze az OrszĂĄgos GyermekjogvĂŠdelmi ĂŠs ÖrĂśkbefogadĂĄsi HatĂłsĂĄgot ĂŠs a FogyatĂŠkkal Élők OrszĂĄgos HatĂłsĂĄgĂĄt. Összevonjuk tehĂĄt a technikai apparĂĄtust, amivel időt, munkĂĄba fektetett energiĂĄt ĂŠs erőforrĂĄsokat nyerĂźnk, ĂŠs ezzel szerintĂźnk nő a hatĂŠkonysĂĄg a haszonĂŠlvezők ĂŠrdekĂŠben” – jelentette ki Violeta Alexandru sajtĂłtĂĄjĂŠkoztatĂłn.

Hírdetés

A munkaügyi miniszter rámutatott még, hogy a minisztérium többi struktúráját is át akarja szervezni, meg akarja erősíteni az állampolgárokkal dolgozó alkalmazottak vonalát és a lehetőségek szerint le akarja csökkenteni a vezetői tisztségeket és átláthatóvá szándékozik tenni a tárca tevékenységét.  (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »