Összeütközött két vonat Iránban, többen meghaltak

Összeütközött két személyszállító vonat Irán Szemnán nevű északi tartományában péntek reggel, a balesetben egyes források szerint öten, más források szerint nyolcan életüket vesztették, és több mint húszan megsérültek – jelentette az iráni állami televízió.

A sérülteket közeli kórházakba szállították, és a hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet.

Az iráni tévé felvételei szerint négy kocsi kisiklott, közülük kettő pedig lángra kapott, miután egy mozgó szerelvény belerohant egy álló vonatba. A súlyos baleset a Teherántól mintegy 400 kilométerre keletre fekvő Sáhrud város Haft-Hán nevű állomásán történt helyi idő szerint háromnegyed 8-kor.

Az ütközés pontos okát még vizsgálják, a helyszínre mentőosztagok érkeztek.

„A baleset félreeső helyszínét csak helikopteren tudjuk megközelíteni, és a sérülteket is azzal szállítjuk el” – közölte az Irib köztelevízióban a Vörös Félhold tartományi vezetője.

Iránban évente átlagosan 17 ezer ember veszti életét közlekedési balesetekben a szabályok figyelmen kívül hagyása, az elavult járművek vagy a sürgősségi mentőszolgálat hiányosságai miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »