Összeül a Bilderberg-csoport

Összeül a Bilderberg-csoport

Ma kezdődik a németországi Drezdában a Bilderberg-csoport éves találkozója, amelyre húsz országból mintegy 130 befolyásos vendéget hívtak meg. Magyarországot idén sem képviseli senki. A nagy titokzatosság által övezett fórumon a szervezők közleménye szerint ezúttal a migráció, Európa egysége, a Közel-Kelet és Oroszország helyzete lesznek a legfőbb témák.

Elegáns kordonokkal védik a tanácskozásnak helyt adó drezdai luxushotel környékét. Kirekesztett nyilvánosság

Fotó: Arno Brugi / Europress/AFP

Két miniszterelnök, négy pénzügyminiszter, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője, az Európai Bizottság egyik alelnöke, rengeteg híres név és megannyi kevésbé ismert, de annál fontosabb személy. Idén is egy tárgyalóasztalhoz ülnek Európa és Észak-Amerika legbefolyásosabb emberei, hogy egy informális találkozó keretében átbeszéljék a világ dolgait. A helyszín ezúttal a németországi Drezda (amit a művelt Nyugat a második világháború vége felé lebombázott – F. I.) – a biztonsági intézkedések, az átláthatatlanság viszont a megszokott. Nincs megnyitó, nem lesz sajtótájékoztató, sem kósza nyilatkozatok az esetlegesen elcsípett résztvevőktől, újságíró legfeljebb akkor merészkedhet a helyszín közelébe, ha véletlenül meghívták, de akkor sem írhat le semmit.

A folytatás, illetve a teljes cikk további információkkal ITT

Forrás: mno.hu

Emlékeztető: „A világ legnagyhatalmúbb emberei először 1954-ben találkoztak Bernhard holland herceg és a Rockefeller család szervezésében a „Hotel Bilderberg” luxus szállodában, egy kis holland városkában, Oosterbeek-ben. Egy hétvégén át vitatták meg a világ jövőjét. A találkozó végén elhatározták, hogy ezentúl minden évben egyszer találkoznak. A hely után Bilderberg csoportnak nevezték el magukat. Azóta összesen 56-szor találkoztak – voltak évek, amikor kétszer is – mindig luxushotelekben. A csapatban találjuk, többek között – Henry Kissingert, David Rockefellert, Zbigniew Brzezinskit, Tony Blairt, Paul Wolfowitzot és Bill Clintont, és sok más kormányfőt, üzletembert, bankárt, politikust és újságírót. A rengeteg tanácskozás ellenére a sajtó sohasem számolt be arról, hogy a csapat miről tárgyalt és milyen következtetésekre jutott. Pedig a világot joggal érdekelhetné, hogy miről is beszélhetnek ezek az emberek? A demokráciában természetesen mindenkinek joga van arra, hogy amit nem akar, azt ne közölje a médiával. De ebben az esetben más a helyzet. Ezek az emberek nem baráti, magántalálkozásokon vesznek részt, hanem a világ ügyeit próbálják igazgatni. Nem lenne ezért mégis csak joga a közembernek, hogy megtudja, miről is döntenek a háta mögött? (Részlet Csath Magdolna: Szabadkőművesk: a Bilderberg-csoport igaz történet című írásából) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »