Összetartozunk: "Újra találkozhatnak a felvidéki magyarok az anyaországi családtagjaikkal" – közölte Szijjártó Péter

Összetartozunk: "Újra találkozhatnak a felvidéki magyarok az anyaországi családtagjaikkal" – közölte Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter másfél hete Révkomáromban találkozott a Magyar Közösség Pártja vezetőivel. A párt vezetői azt kérték, a magyar kormány segítse elő, hogy a határ két oldalán élő családok, baráti közösségek tagjai végre újra találkozhassanak egymással.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán jelentette be pénteken, annak érdekében, hogya határ mentén élő családok és közösségek tagjai újra találkozhassanak egymással, úgy döntöttek, péntek reggeltől karantén-mentesen engedélyezik a szlovák állampolgárok belépését egy napra Magyarországra.

Emlékeztetett: Magyarországhoz hasonlóan Szlovákia is kifejezetten sikeresen kezelte a koronavírus-járványt, alacsonyan tudta tartani a fertőzöttek számát.

Hírdetés

Tekintettel a két ország közötti gazdasági kapcsolatokra, a teherforgalom mellett a munkavégzés céljából ingázóknak már korábban lehetővé tették a határátlépést – idézte fel a külügyminiszter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteki bejegyzésében azt írta, múlt hétfőn Révkomáromban találkozott a Magyar Közösség Pártja vezetőivel, akik azt kérték tőle, segítse elő, hogy a határ két oldalán élő családok, baráti közösségek tagjai végre újra találkozhassanak egymással.

A szlovák kormány tegnap engedélyezte állampolgárai számára az utazást a szomszédos országokba, ezért mi azonnal léptünk, így mától a szlovák állampolgárok bejöhetnek Magyarországra. Újra találkozhatnak hát a felvidéki magyarok az anyaországban élő családtagokkal, rokonokkal, barátokkal! – tette közzé a külügyminiszter.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »