Összesítette a kormány a nemzeti konzultáció eredményeit

Összesítette a kormány a nemzeti konzultáció eredményeit

A szankciós konzultációban 1,4 millió ember vett részt.

Mint azt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki Kormányinfón megígérte, a hét második felében befejeződött a szankciós témájú nemzeti konzultáció eredményeinek kiértékelése, erről pedig maga a kormányszóvivő adott számon szombat reggel a Facebookon.

„A magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat, azokat a szankciókat, amelyek a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak” – jelentette be.

Mint kifejtette, a magyarok egyértelműen elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat is, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is.

Közlése alapján az élelmiszerárakra és a turizmusra rakódó további terhekből sem kérnek az emberek.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

Emlékeztetett arra is, hogy az unió tagállamai közül Magyarországon kérdezték meg először az embereket ebben a témában, a konzultáció eredménye pedig „irányadó a magyar közéleti szereplők számára”.

Végül köszönetet mondott annak az 1,4 millió embernek, aki elmondta a véleményét.

A részletes eredményeket a kormány Facebook-oldalán teszik közzé rövid időn belül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »