Összesen 6 millió euróval száll be a vidombáki reptér építésébe a sepsiszentgyörgyi és a Kovászna megyei önkorményzat

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere Facebookon jelentette be, hogy a városi és a megyei önkormányzat támogatja a Brassó mellett, Vidombákon létesülő repülőtér épülését.

“A háromszéki, sepsiszentgyörgyi emberek számára fontos, hogy a közelben repülőtér épüljön. Úgy gazdasági, mint turisztikai vagy egyéni utazási célokból” – írja a polgármester.

Hozzátette, bár a vidombáki reptéren megépült a kifutópálya, anyagi források hiánya miatt két éve szünetelnek a munkálatok. A reptér építésének a holtpontról való kimozdítása érdekében nemrég tárgyalások kezdődtek: Brassó megye eddig 24 és fél millió eurót fektetett be és még további 3,5 millióval finanszírozza a projektet, a megyeszékhely pedig 30 millió euróval járul hozzá az elkövetkezőkben a repülőtér építéséhez.

“Ez az összeg azonban úgy tűnik, továbbra sem elég. Ezért Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy városa az elkövetkező három évben egyenként 3 millió euróval járul hozzá a reptér építéséhez, azzal a feltétellel, hogy ezt az összeget csakis a befejezéshez lehessen majd felhasználni. Semmilyen átmeneti jellegű építést nem akarunk finanszírozni, mi ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy az építkezés befejezéséhez hiányzó összeget biztosítsuk. Azt gondoljuk, hogy egy közeli repülőtér építése nagymértékben hozzájárul majd vidékünk gazdasági és turisztikai fejlődéséhez” – írta a Facebook-oldalán a polgármester.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »