Összeomlóban Aleppóban a „mérsékelt” terroristák hatalma

A szíriai kormányhadsereg heves harcok után elfoglalta Aleppó lázadók kezén lévő keleti felének legnagyobb negyedét. A rebellisek szerint az intenzív légitámadások és a kórházak hiánya miatt omlik össze a frontjuk. A Hanano negyed elfoglalásával a kormányerők közelebb kerültek ahhoz, hogy kettévágják Aleppó keleti felét – írta internetes oldalán az al-Dzsazíra

Magyar Menedék - Lovasíjász

Az arab hírtelevízió idézte az egyik lázadócsoport név nélkül nyilatkozó illetékesét, aki azt mondta, hogy a hadsereg előrenyomulásáról a kormányhoz hű sajtóban közölt térképek nagyrészt pontosak.

Ez a negyed volt az első, amelyet a lázadók 2012-ben elfoglaltak Aleppóban, emlékeztetett a BBC, amely szerint a város visszavétele jelentős győzelem lenne Bassár el-Aszad elnök számára. A lázadók frontja több más helyen is összeomlik Szíriában. Az intenzív bombázás, a heves harcok, a sok halott és sebesült, valamint a kórházak hiánya ennek az oka – mondta a Reutersnek az egyik legnagyobb csoport, a Dzsaba Samíja egyik vezetője. A hadsereg most megtisztítja az aknáktól Hananót, amelyet a lázadók szerint nagyrészt már hónapokkal ezelőtt elhagytak a lakói.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »