Õsszel megkezdõdhet a Szülõföldön magyarul támogatás kifizetése

Eddig országszerte 152 121-en igényelték a Szülőföldön magyarul program támogatásait. Ez a szám kis mértékben még módosulhat a hiánypótlások beküldése függvényében, amelyre május 18-ig van lehetősége az igénylőknek. A kifizetésekre ősszel kerülhet sor.

A 2015-2016-os tanévre eddig 150 487 óvodás és iskolás gyerek szülei igényelték a nevelési és oktatási, valamint a tankönyv- taneszköz-támogatást, és további 1634 egyetemista.

Az előző tanévi igénylésekhez visoznyítva ugyanakkor idén is csökkent a Szülőföldön magyarul program támogatását kérők száma, ez 3341 gyermekkel jelent kevesebbet.

Az idén megközelítőleg 1200 hiánypótlási felszólítást küldtek ki, azoknak az igénylőknek, akik nem küldték be minden szükséges dokumentumot.

Az igénylések feldolgozása június közepére fejeződik be, azután terjesztik fel a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, amely a nyár elején hozza meg döntését. Az igénylők ezt követően kaphatják meg a támogatásokat banki átutalással.

A nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás értéke 17 200 forintnak megfelelő lej (megközelítőleg 245 lej), az egyetemi hallgatói támogatásé pedig 2800 forintnak megfelelő összeg (megközelítőleg 40 lej). (székelyhon)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »