Összekaparta első három gólját az Újpest

Összekaparta első három gólját az Újpest

Egy-nullra kikapott Paks az Újpesttől, a Haladás és a Honvéd döntetlent játszott.

Újpesti akciókkal kezdődött a mérkőzés, és a fővárosiak már a 12. percben gólra váltották fölényüket, ugyanis Mohl Dávid beadása után Lázok János a kapuba fejelte a labdát. A csatár több mint egy évvel ezelőtt, tavaly július 18-án volt legutóbb eredményes az élvonalban. A folytatásban is inkább az Újpest kezdeményezett, majd  a játékrész hajrájában a paksiaknak is akadtak kisebb lehetőségeik, de újabb gól egyik oldalon sem született.

A második felvonás eleje kiegyenlített játékot hozott, a 60. percben Nemanja Andric révén nagy helyzetet hibázott az Újpest, amely egy ideig a továbbiakban is veszélyesebben futballozott. A végjátékban a tolnaiak törekedtek az egyenlítésre, ám lehetőségeik ekkor is kimaradtak, így az Újpest megszerezte első pontjait az új szezonban. A Paks továbbra is nyeretlen.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Paksi FC 1-0 (1-0)

Illovszky Stadion, 1400 néző, v.: Pintér
gólszerző: Lázok (12.)
sárga lap: Nagy T. (9.), Balázs B. (69.), illetve Balázs Zs. (88.)
kiállítva: Bartha (93.)

Az újpesti Mohl Dávid és a paksi Hanh János a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC – Paksi FC mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2016. július 30-án Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI Döntetlent játszott a Haladás és a Honvéd

A Haladás kezdte aktívabban a mérkőzést, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani, majd negyedóra elteltével már jórészt a mezőnyben folyt a játék. Ebben a szakaszban sok volt a pontatlan átadás és a szabálytalanság, a lendület és a ritmusváltás viszont hiányzott mindkét csapat játékából.

A szünet után a szombathelyi csapat igyekezett inkább támadásokat vezetni, és szűk félóra elteltével egy szép akció végén megszerezte a vezetést. Nem sokáig örülhetett azonban, mert a Honvéd gyorsan egyenlített. Mindkét találat öngól volt. Az utolsó pillanatban a Haladás kiharcolhatta volna a győzelmet, de kimaradt Kovács Lóránt nagy helyzete, így egy-egy ponttal gazdagodott a két csapat.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Swietelsky Haladás-Budapest Honvéd 1-1 (0-0)

Sopron, 1187 néző, v.: Vad II
gólszerzők: Hajdú Á. (74., öngól), illetve Bosnjak (76., öngól)
sárga lap: Iszlai (14.), illetve Hidi (4.), Nagy G. (90.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »