Összejátszik a fajtársi média a nevelt lányát molesztáló Woody Allen pedofilbotrányának elhallgatása érdekében

Összejátszik a fajtársi média a nevelt lányát molesztáló Woody Allen pedofilbotrányának elhallgatása érdekében

Ronan Farrow a The Hollywood Reporterben megjelent cikkében a média felelősségére hívja fel a figyelmet, amiért nem gyakorol nyomást apjára, Woody Allenre. Woody Allenről nevelt lánya, Dylan azt állította, hogy kislány korában szexuálisan zaklatta.

Az újságíró Ronan Farrow szerdán, pár órával a cannes-i filmfesztivál megnyitása előtt szólalt meg ismét az ügyben, hangsúlyozva, hogy apja most ismét reflektorfényben áll, mivel Café Society című filmjével kezdődik a nemzetközi mustra, de a sajtó továbbra sem teszi fel neki a kényes kérdéseket a három évtizeddel ezelőtt történtekkel kapcsolatban.

Írásában általánosságban is bírálta a médiát, amely szerinte összejátszik a szexuális zaklatások áldozatainak elhallgattatására, miközben engedi szóhoz jutni az elkövetőket.

Ronan Farrow szerint apját „a belenyugvás kultúrája” veszi körül, és cikkében azzal vádolta az újságokat, hogy nem foglalkoztak a nővére állításaival. Mint írta: ez a „bűntelenség és a csend” médiakultúrája, amely idén tovább folytatódik Cannes-ban is.

A kényes téma egyébként a Café Society szerdai cannes-i sajtóértekezletén sem merült fel, ahol Woody Allen és színészei, valamint az operatőr Vittorio Storaro válaszoltak az újságírók kérdéseire.

„Ez a hallgatás nem csupán helytelen. Azt üzeni az áldozatoknak, hogy nem éri meg a szenvedés, amit azzal vállalnak, hogy kiállnak. Ez az üzenet arról szól, hogy kik vagyunk mi mint társadalom, mit nézünk el, kit hagyunk figyelmen kívül, ki számít és ki nem” – fogalmazott Farrow. Úgy vélte, Dylan estében is az történt, hogy a befolyásos embert körülvevő PR-gépezet elnyomta az áldozat hangját, ahogy ez a Bill Cosby-ügyben is zajlott eleinte.

Dylan 2014-ben fordult a sajtóhoz azt követően, hogy Allen Golden Globe-díjat kapott életművéért. A The New York Timesban kiadott nyílt levelében először vádolta meg apját a nyilvánosság előtt. Azt állította, hogy gyerekkorában – abban az időszakban, amikor Allen és Mia Farrow szétválásuk miatt éppen a gyerekek elhelyezése felett csatáztak – nevelőapja szexuálisan molesztálta őt.

A cannes-i filmfesztivál megnyitóján a meghökkent közönség előtt Laurent Lafitte francia humorista a szintén fajtárs Roman Polanski ügyére utalva sütött el egy viccet Woody Allen rovására. Allen egy csomó filmet rendezett már világszerte, sőt a legutóbbit Amerikában, pedig még csak el sem ítélték szexuális erőszak miatt – mondta.

Allen a film bemutatását ünneplő csütörtöki fogadáson – amelyre fia cikkének közlése miatt nem hívták meg a The Hollywood Reportert – elmondta, hogy nem bántotta meg a vicc. Amikor pedig Julie Miller a Vanity Fairtől arról kérdezte, mit szól a THR-ben megjelent cikkhez, megismételte, hogy nem olvas róla megjelent cikkeket, kritikákat, az interjúit sem olvassa el.

Egyébként pedig a munka köti le, nem foglalkoztatja az ügy, amelyről már mindent megírt annak idején a The New York Timesban, és ahogy akkor leszögezte, nem szólal meg többé erről, mert annak sohasem lenne vége. Szinte sajnáljuk, hogy a pedofilok sorsa nem a bűnük gyors dádával való megúszása.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Hétéves lányát molesztálta Woody Allen – fajtájának ez természetes

Néhány kapcsolódó hírünk a zsidó folklórról:

A BBC is tehet róla, hogy a "sztárpedofilja" megúszta félezer gyerek molesztálását

Végleg megúszta egy "brit főnemes": halála miatt ejtették a 25 éve húzódó pedofil pert

Amiről nem eshet szó a "szabad" nyugati médiában: gyermekmolesztáló ultraortodox zsidók

A gyermekmolesztálás mint judaikum: "A megrontás önmagában semmi kárt nem tesz az áldozatban"

Elítélték a pedofil zsidó szabadon engedését az amerikai hatóságok


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »