Összefogtak a rászorulókért

Összefogtak a rászorulókért

Tartós élelmiszert, könyveket, játékokat adományoztak a székesfehérvári anyaotthonnak. A gyűjtéshez az egyik székesfehérvári képviselő felhívására magánszemélyek, vállalkozások, egy szegényeket támogató alapítvány és a város egyik általános iskolája is csatlakozott.

Rengeteg ajándékok osztottak szét a rászorulók között a székesfehérvári családok átmeneti otthonának előterében.

„Civil szervezetekkel közösen, nemcsak karácsonykor és nem csak húsvétkor, nagyobb ünnepekkor, hanem mindig is támogatjuk őket, most számos iskola is mellénk állt. A szegényeket támogató alapítvány tartós élelmiszert tudott gyűjteni a számukra, azon kívül gyógyszereket hoztunk, ami nagyon fontos, a beteg gyerekeknek, illatszereket, különböző ruhaneműket, amit fel tudnak használni” – mondta Deák Lajosné, önkormányzati képviselő.

Hírdetés

Az önkormányzati fenntartású otthon 20 férőhelyes, ami 6 családot jelent. A beköltözésre ritkán kell várni, de ha sürgőssé válik, megoldják máshogy, ha itt éppen nincs hely.

„A maximális benntartózkodási idő az egy év, amit még 6 hónappal meg lehet hosszabbítani, ennyi idő áll rendelkezésünkre, a családdal közösen természetesen, hogy megnyugtató módon rendezni tudjuk az ő helyzetüket, és olyan helyre tudjanak kiköltözni, ami biztonságos és megfelelő a gyermekek számára” – mondta Erdélyi Zsuzsa, a Családok Átmeneti Otthona vezetője.

Az önkormányzat az anyaotthonból kikerülés után, ha szükséges, szociális lakást biztosít a családoknak és munkát is segít találni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »