Összefogott a magyar futball! Egy tízéves focista élete a tét

Összefogott a magyar futball! Egy tízéves focista élete a tét

Klubok, sportolók és szurkolók is segítenek Vikuel Krisztiánnak, a Vasas ifjú játékosának, aki súlyos betegségben szenved. Most értékes relikviákat árvereznek el, hogy hozzájáruljanak a gyógyulás költségeihez. A Sportivo.hu cikke.

 
Vikukel Krisztián egy átlagos kilenc éves kissrác volt. Mozgékony, tele energiával, mint a korosztálya általában. Energiával, amelyet leginkább a Vasas korosztályos csapatának hálóját őrizve igyekezett levezetni. A Vasas Kubala Akadémia U10-es csapatának elsőszámú kapusa volt, ám egy hörghurut autoimmun reakciót váltott ki nála – élete legfontosabb mérkőzése elé állítva a fiatal hálóőrt.
 
Néhány órával a tünetek megjelenése után Viku teljesen lebénult, a légzése is leállt, és hosszú hónapokon keresztül az orvosok tartották csak életben.
 
Tízedik születésnapját is a kórházban kellett ünnepelnie, szerencsére nem egyedül. A sporttársadalom ugyanis mellé állt, rengeteg szurkoló és sportoló érezte úgy, hogy segítenie kell a fiatal sportolón. Viku rendkívül erős, amit jelez, hogy már bizonyos mozgásokra képes volt, még ha a gyógyulás egyelőre várat is magára. Amire viszont nem kell várni, az a körülötte lévők szeretete, tettrekészsége és összefogása.
 
Szokták mondani, hogy bajban ismerszik meg a barát, de nyugodtan mondhatjuk, hogy az ellenfél is – a Vasas fiatal sportolójának az ügye mögé már odaálltak a Ferencváros, az Újpest, a Kispest, a Haladás, a Pécs szurkolói mellett felvidéki fanatikusok is, valamint olyan sportolók, mint Kucsera Gábor világbajnok, olimpikon kajakos, de meg kell említeni Viku kedvenc együttesét, az Irigy Hónaljmirigyet is. Természetesen a hálóőrökre is számíthatott, Nagy Gergely (Vasas), Volodymyr Ovsiyenko (Nyíregyháza), Hegedűs Lajos (MTK), Balajcza Szabolcs (Újpest), Dibusz Dénes, Jova Levente (mindkettő FTC), Kemenes Szabolcs (Kispest) és Bogdán Ádám (Liverpool) is egy-egy dedikált kapuskesztyűt küldött fiatal kollégájának. A hálóőrökön kívül rengeteg játékos és edző segített valamilyen formában, a legtöbben klubcsapataik dedikált mezével járultak hozzá Viku gyógyulásához, de sokan személyesen is felkeresték a fiatal sportolót.
 
Az orvosi kezelés nem olcsó, és Krisztián végleges gyógyulásához is rengeteg pénz kell. Ezért összefogott a magyar sport társadalom, és klubszínektől függetlenül álltak az ügy mögé. Így most árverést szerveznek, és a sportolók által felajánlott relikviákra lehet licitálni a http://hajraviku.hqdesign.hu/ oldalon, ahol több részlet is megtudható, valamint a felajánlott ereklyék is megtekinthetőek – az árverésre bocsájtott ereklyék között megtalálható például Lovrencsics Gergely Lech Poznan trikója, vagy egy eredeti, Puskás Ferenc által dedikált futball labda is.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »