Összefognak párttársai Trump ellen

A Republikánus Párt két politikusa, Ted Cruz és John Kasich úgy döntött, erőit egyesítve harcol azért, hogy ne Donald Trump legyen a párt jelöltje a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

Ted Cruz és John Kasich, a republikánusok két képviselője egy utolsó, kétségbeesett erőfeszítést tesz azért, hogy megakadályozza Donald Trump republikánus elnökjelöltségét a 2016-os amerikai elnökválasztáson – írja a CNN.

A komoly lemaradásban lévő két politikus jelezte: az összefogás egyben azt is jelenti, hogy Trump legyőzése céljából megosztják erőiket. Ez alapján Cruz a közelgő előválasztások során Indiana államra koncentrál, míg Kasich erőfeszítéseit Oregonra és Új-Mexikóra összpontosítja.

A republikánus táborban az elnökjelöltség automatikus elnyeréséhez 1237 delegátus támogatása kell – a két politikus azt szeretné, ha Trumpnak ez nem jönne össze.

A republikánus párton belüli versenyt magabiztosan vezető Trump a Twitteren reagált Cruz és Kasich összefogására. Mint mondta, két versenytársa „matematikailag halott és kétségbeesett”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »