Összefoglaló a Hunnia-ügy 2019. május 8-ai tárgyalási napjáról

Broadway jegyiroda
Megint több téma volt a tárgyalási nap folyamán.Délelőtt a Broadway jegyiroda 2008. áprilisi felgyújtása és a Magnum Szaunának a 2008 júliusi LMBTQI felvonulás – az úgynevezett PRIDE – előtt történt megtámadása. Délután Ecsődi László volt MSZP-s parlamenti képviselőt illetve a Szent Korona Rádió alapítóját hallgatta meg a bíróság.

A Broadway jegyiroda témájához kapcsolódóan megjelent egy szemtanú, aki akkor éjszaka az ablakából látta a cselekmény elkövetőit. A tanú az eddigi nyomozati és bírósági vallomásai során egyöntetűen 3-4 személyt nevezett meg elkövetőkként, de a 4 elkövetőnél többet kizárta. Mint ahogy azt is kizárta, hogy az elkövetők fényképet készítettek volna az égő irodáról.égő jegyiroda  Mindezekkel szemben az ügyészség öt embert vádol a Hunnia-ügy vádlottjai közül, mint elkövetőket, akik közül az egyik ráadásul szerintük lefényképezte az égő irodát. Itt megjegyzendő még, hogy ez utóbbi vádlottnak a lakásán a házkutatás során semmilyen fényképezőgépet nem találtak és a más vádlottaktól lefoglalt fényképezőgépek is mind más típusúak voltak, mint amilyennel a képfájl háttéradatai szerint az égő irodát ábrázoló fénykép készült. Ilyen gyártmányú fényképezőgéppel egyébként egyedül a rendőrségi helyszínelők dolgoztak a nyomozati adatok szerint.

A következő tanú a homoszexuális férfi vendégek találkahelyeként működő Bp., VIII. kerületi Magnum Szauna tulajdonosa volt.Ahogy a cselekmény estéjén dolgozó alkalmazott kihallgatása során, itt is előkerült az eltűnt biztonsági kamera felvétel ügye, és a bíró végül felhívta a tanút, hogy próbálja megnézni saját adatai, iratai között, hogy fellelhető-e még esetleg.A tulajdonos egyébként többek között, azt nyilatkozta, hogy a homoszexuális közösséget annyira nem forgatta fel ez az esemény, mert hát ez úgymond “benne van a pakliban”, ráadásul közülük se mindenki – és személy szerint ő se – tartja szerencsésnek feltétlenül ennek a felvonulásnak az erőltetését.

Délután az MSZP volt parlamenti képviselője, Ecsődi László volt megidézve elsőnek. Ő az, akinek a tervezett megtámadásának sztorijával Benkő György a médiában haknizott 2010 elején.

Hírdetés

Benkő György Ecsődi László házánál
Ecsődi úr előadta, hogy már a 2000-es évek elejétől rendszeres zaklatásnak volt kitéve, levelek, fehér porok, megdobálták tojással, a házát meg Molotov-koktéllal.
Elmondta, hogy 2009. április 8-án estétől reggel 6-ig (ekkor tartóztatták le az első embereket a Hunnia-ügyben) két rendőrautó állt a háza előtt, de nem mondták neki, hogy miért, csak később derült ez ki számára.

A nap végén Barcsa-Turner Gábort, a HVIM vezetőjét és a Szent Korona Rádió egykori alapítóját hallgatta meg a bíróság. Az ügyben mindenkire terhelő vallomásokat tévő Soós Tibor róla azt állította, hogy “tizedesi” rangja volt a “terrorszervezetben”. Ennek ellenére a nyomozás során Barcsa-Turnert még csak tanúként se hallgatták meg.

 Barcsa-Turner Gábor
A tanú – ahogy a 2014-es első bírósági vallomásakor – rendre cáfolta, amiket Soós vele kapcsolatban állított. Kijelentette, hogy nem volt tagja semmiféle Magyarok Nyilainak és hogy a nemzeti oldalon leginkább az volt a vélemény erről, hogy az akkori hatalom provokációja.

A május 10-ei tárgyalás lényegében elmaradt, mert a délelőttre beidézett tanú, aki a VIII. rendű vádlott egykori élettársa volt, élni kívánt a mentességi jogával és így nem tett semmilyen vallomást. Míg a délutánra beidézett Toroczkai László kimentette magát a bíróságnál, az EP választással kapcsolatos sűrű programjára hivatkozva.


Forrás:budahazy.org
Tovább a cikkre »