Összefogásra és cselekvésre hív a Bízd Rá Magad közösség

Összefogásra és cselekvésre hív a Bízd Rá Magad közösség

Küldhető, megosztható kiadványban gyűjtötte össze a Katolikus Egyház által is elismert és ajánlott segítő szervezetek adventi kezdeményezéseit a Bízd Rá Magad közösség azzal a céllal, hogy minél több jó szándékú ember megismerje és kapcsolódni tudjon ezekhez az akciókhoz.

A várakozás reményével telt szívvel közös cselekvésre hív minden jó akaratú embert a Bízd Rá Magad közösség számos szervezete, kampányt indítva a rászorulók támogatására, megajándékozására. A kezdeményezéseket letölthető kiadványban gyűjtötték össze.

A közösség kéri, segítsünk abban, hogy minél többen megismerhessék a Katolikus Egyház által is ajánlott segítő szervezetek jó gyakorlatait, programjait.

Minél többen adjuk tovább a hírt a kiadványról, az adománygyűjtési lehetőségekről és egyéb akciókról jó szándékú ismerősöknek, barátoknak, munkatársaknak, és kérik, hogy osszuk meg a közösségi média felületein is.

*

Néhány adományozási lehetőség az ismertetőből:

„Küldjetek hát életjeleket a börtönökbe, adjatok életet!”

Küldj egy képeslapot néhány gondolattal, kedves szóval, egy verssel olyanoknak, akiknek senki nem kíván majd boldog karácsonyt, a fogvatartottaknak a Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaságon keresztül.

Hírdetés

Gyűjtés orvosi segédeszközre idős, beteg embereknek

A Katolikus Szeretetszolgálat advent idején két intézménye, a Lajosmizsén működő Szent Lajos Otthon és a dabasi Zárdakert Idősek Otthona számára gyűjt adományokat. Az idős, kerekesszékes és demenciával küzdő embereket gondozó intézményeknek nagy szüksége lenne fürdető ágyakra, hogy a rájuk bízott embereket a lehető legmagasabb szinten láthassák el.

Közös ünnepi asztal

A Lea Otthon küldetése, hogy krízishelyzetbe jutott várandósok, kisbabás anyák és gyermekes, bántalmazott nők számára nyújtson biztonságos átmeneti otthont és sokrétű támogatást az életük önálló újrakezdéséhez. Az otthon abban kéri a támogatásunkat, hogy lakói számára a karácsonyi ünnep idején közös étkezést szervezhessen.

Részletes ismertető és további adományozási lehetőségek ITT.

Szöveg: Novák Alíz

Forrás: Bízd Rá Magad Média; Győri Egyházmegye

Fotó: depositphotos

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »