Összefogás: A Most-Híd elszalasztotta az utolsó esélyt, hogy bizonyítson

Összefogás: A Most-Híd elszalasztotta az utolsó esélyt, hogy bizonyítson

Most lett volna az utolsó esélye a Hídnak, hogy bizonyítsa, igenis az emberek, és nem a maffia-kormány oldalán áll – áll az Összefogás facebook oldalán ovlasható állásfoglalásban, amelyben a párt a koalíció azon döntésére reagál, mellyel az ellenzéki törvényjavaslatok zömének megtárgyalását lehetetlenné tették a mostani választási ciklusban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Robert Fico (Smer) parlamenti képviselő javaslatára a Koalíciós Tanács (és benne a Most-Híd) jóváhagyásával a mostani ülésszak lesz az utolsó rendes plénum ebben a választási ciklusban, amelyen kizárólag a költségvetéssel és a második olvasatba kerülő törvényekkel lehet majd foglalkozni. Az első olvasatban beterjesztett több tucatnyi ellenzéki javaslat így lekerült a napirendről.

Az Összefogás arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a lépéssel a kettős állampolgárságot tiltó törvény módosítása is lekerült az asztalról, amelyet Ondrej Dostál ellenzéki politikus terjesztett be. És ott van a média és az egészségügy feletti oligarcha befolyás csökkentését célzó Lex Haščák is, amely szintén a süllyesztőbe került.

Hírdetés

„Szlovákiának és a szlovákiai magyaroknak olyan képviseletre van szüksége, amely a korrupt oligarchák helyett az emberek oldalán áll. A jelenlegi kormány ismét csak azt bizonyította, hogy az oligarchákat védi: leszavazták a Lex Haščák néven ismert törvénymódosítást is, amely az egészségügyben és médiapiacon tapasztalt gazdasági túlhatalmat hivatott volna korlátozni.”

fogalmaz az összefogás.

A többség diktatúrája? A koalíció nem enged több törvényt a parlamentbe első olvasatban

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »