Összecsapásokkal fejeződtek be a május elsejei demonstrációk Berlinben

Összecsapásokkal fejeződtek be a május elsejei demonstrációk Berlinben

A tüntetők és a rendőrök összecsapásaival ért véget Berlinben a munka ünnepére szervezett demonstrációk sora. A rendőrség vasárnap reggeli előzetes összesítése szerint az előző este történt összetűzésekben legalább harminc rendőr megsebesült. A kövekkel, palackokkal dobáló és kukákat borogató, gyújtogató tüntetők közül 240 személyt vettek őrizetbe.

A német fővárosban május elsején húsznál is több gyűlést, tüntetést rendeztek. A megmozdulásokon nagyjából harmincezren vettek részt. A nap folyamán tartott demonstrációkon nem történt nagyobb rendbontás, és a résztvevők a koronavírus-járvány miatti fertőzéshigiéniai szabályokat (maszkviselés, távolságtartás) is betartották.

Hírdetés

A rendőröknek az utolsó tüntetésen, a szélsőbaloldali színtér Forradalmi május elsejei tüntetés (Revolutionäre 1. Mai-Demo) elnevezésű hagyományos megmozdulásán estek neki. A rendet nagyjából éjfélre, jóval a járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás 22 órai kezdete után sikerült helyreállítani.

A fővárosban szombat este kitört erőszak hevessége nem érte el az eddigi legsúlyosabb zavargások idején, 2009-ben és 2010-ben tapasztalt szintet – mondta a berlini rendőrség szóvivője a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »