Összecsapások, gyújtogatások, tömeges letartóztatások Hollandiában – Először az Erdély.ma portálon

Összecsapások, gyújtogatások, tömeges letartóztatások Hollandiában – Először az Erdély.ma portálon

Több városban is összecsaptak a rendőrökkel azok a tüntetők, akik a koronavírussal kapcsolatos korlátozások enyhítése miatt vonultak az utcára Hollandiában – írja az Erdély.ma helyi önkéntes munkatársa.

A demonstrációkat eleve betiltották a hatóságok, ennek ellenére ezrek tiltakoztak mások mellett Hágában, Amszterdamban, Eindhovenben, Enschede-ben, Venlóban, Steinben, Roermondban, Oosterhoutban és Bredában.

Hírdetés

A tömegeket rohamrendőrökkel próbálták oszlatni, a legkeményebb összecsapások a fővárosban voltak. Amszterdamban kutyás és lovasrendőröket, könnygázt, valamint vízágyúkat is bevetettek, erre válaszul a tüntetők egy része kockakövekkel dobálta meg a hatóságokat, több helyen autókat gyújtottak fel és hasonló sorsra jutott az egyik koronavírus-tesztözpont is.

Tegnap estig az összecsapások során a hatóságok közel 300 embert tartóztattak le és mintegy 4000 személyt birságoltak meg, amiért nem tartottá be a járvánnyal kapcsolatos szabályokat.

Szombat este Koppenhágában szabadultak el az indulatok, ahol az állampolgárok a koronavírussal kapcsolatos korlátozások enyhítése miatt vonultak az utcára – írta az Erdély.ma dániai tudósítója. A demonstrálók egy Mette Frederiksen, dán miniszterelnököt ábrázoló bábut akasztottak fel egy lámpaoszlopra, amit később felgyújtottak.

 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »