Összecsapások a Real meccse előtt

Összecsapások a Real meccse előtt

Nem lehet tudni, hogy a varsói drukkerek szálltak-e el, vagy a spanyol rendőrök a Real–Legia BL-meccs előtt, de komoly összetűzések alakultak ki.

Már Madridba érkezése előtt rossz hírét keltették a lapok a Legia Warszawa-tábornak, aminek van is némi alapja. A lengyel huligánok Európa legkeményebb legényeinek számítanak, a varsóiaknál is akad néhány belőlük. Ráadásul az UEFA-nál már az kiverte a biztosítékot, hogy a csapat első hazai Bajnokok Ligája-meccsén, a Borussia Dortmund ellen pirotechnikai „bemutatót” tartottak a legiások, és a német vendégszurkolókkal is volt egy kis szócsata a lelátón. A szervezet azonnal zárt kapussá is tette a soron következő Legia-Real Madrid-találkozót.

Madridot kedden ellepték a piros-fehér-zöldbe öltözött szurkolók, ezek a Legia Warszava klubszínei. A rangado.hu portál munkatársa a helyszínen „követte” mozgásukat, beszámolója szerint sem a reptéren, sem a stadionba vezető úton, sem a meccs után nem volt probléma a táborral. A spanyol lapok viszont kellően felheccelték a rendőrséget – több száz huligán érkezéséről írtak –, mely hatalmas erőkkel, mintegy kétezer emberrel, köztük lovas, kutyás rendőrökkel biztosította a kedd esti Bajnokok Ligája-meccset.

  MTI/EPA  

 A nagy felhajtás olaj volt a tűzre, a Bernabeu-ba vonuló lengyel drukkerek közül néhányan összecsaptak a rohamrendőrökkel, akik gázsprayt is bevetettek ellenük, véresre vert fanatikusok fotói lepték el az internetet. Repültek a sörös üvegek, a rendőrök pedig lovasrohammal válaszoltak. Pár elvakult drukker az őket filmező újságírókat is megdobálta. A balhé során egy tucat lengyelt őrizetbe vett a spanyol rendőrség. Az ESPNFC szerint 5 Legia-drukkert és 2 rendőrt kórházban kellett ellátni sérülései miatt.

  MTI/EPA  

 Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lengyeleknek nem ez volt az első komoly összetűzése a rendőrséggel. Rasszista szurkolói magatartás miatt már többször is kaptak zárt kapus meccseket korábban az európai kupákban, és a lengyel bajnokságban is számtalanszor összecsaptak már más csapatok szurkolótáborával.

A meccset egyébként 5-1-re a Királyi Gárda nyerte, a többi keddi BL-eredményről ide kattintva olvashat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »