Összeállhat a jobboldali koalíció Nyitra megyében. Már csak az MKP-ra várnak

Összeállhat a jobboldali koalíció Nyitra megyében. Már csak az MKP-ra várnak

Nyitra megyében jobboldali koalíció formálódik, amely megszerezheti a többséget a megyei testületben. Az MKP-n kívül már minden jobboldali párt csatlakozott a kezdeményezéshez, a magyar párt egyelőre nem határozott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MKP Nyitra megyében kezdetben fontolgatta a kormánypártokkal való együttműködést az újonnan felálló képviselői testületben, végül azonban úgy határozott, hogy nem lépnek szövetségre Milan Belicával és a Smer – SNS – Most-Híd triumvirátussal.

Az ellenzéki jobboldali pártokat tömörítő Szlovák Demokratikus Koalíció (SDK) most úgy tűnik, hogy megszerezheti a megyei többséget. Az SaS, KDH, NOVA, Šanca és OKS pártokat tömörítő csoport a függetlenekkel és az MKP-val kiegészíülve 30 mandátumot bírna az 54 tagú testületben.

Daniel Balko, aki az SDK-t képviseli a koalíciós tárgyalásokon, úgy véli, hogy minden akadály elhárult az elől, hogy „közösen tegyenek eleget a választók akaratának”. Kiemelte, hogy az egyezség nem pártokkal, hanem egyes képviselőkkel jön létre.

Hírdetés

Egyedül az MKP nem határozott még.

Mondta Gyarmati Tihamér az MKP megyei képviselője, hozzátéve, hogy január végéig a párt dönt az esetleges együttműködésről.

Körkép.sk

Nyitókép: pravda.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »