Összeállhat a jobboldali koalíció Nyitra megyében. Már csak az MKP-ra várnak

Összeállhat a jobboldali koalíció Nyitra megyében. Már csak az MKP-ra várnak

Nyitra megyében jobboldali koalíció formálódik, amely megszerezheti a többséget a megyei testületben. Az MKP-n kívül már minden jobboldali párt csatlakozott a kezdeményezéshez, a magyar párt egyelőre nem határozott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MKP Nyitra megyében kezdetben fontolgatta a kormánypártokkal való együttműködést az újonnan felálló képviselői testületben, végül azonban úgy határozott, hogy nem lépnek szövetségre Milan Belicával és a Smer – SNS – Most-Híd triumvirátussal.

Az ellenzéki jobboldali pártokat tömörítő Szlovák Demokratikus Koalíció (SDK) most úgy tűnik, hogy megszerezheti a megyei többséget. Az SaS, KDH, NOVA, Šanca és OKS pártokat tömörítő csoport a függetlenekkel és az MKP-val kiegészíülve 30 mandátumot bírna az 54 tagú testületben.

Daniel Balko, aki az SDK-t képviseli a koalíciós tárgyalásokon, úgy véli, hogy minden akadály elhárult az elől, hogy „közösen tegyenek eleget a választók akaratának”. Kiemelte, hogy az egyezség nem pártokkal, hanem egyes képviselőkkel jön létre.

Egyedül az MKP nem határozott még.

Mondta Gyarmati Tihamér az MKP megyei képviselője, hozzátéve, hogy január végéig a párt dönt az esetleges együttműködésről.

Körkép.sk

Nyitókép: pravda.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »