Őrzött és nem őrzött szálláshelyeket tart fenn a kormány menedékkérőknek

„Magyarország kormánya és a Belügyminisztérium a sajtóban megjelent hamis híresztelésekkel szemben nem biztosít lakást Magyarországon nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek” – tartalmazza a Belügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye.

Azt írják: „a kormányzat őrzött és nem őrzött szálláshelyeket tart fent, a védelemben részesültek elszállásolását ezeken a szálláshelyeken oldjuk meg. Az Európai Unió Menekültügyi Migrációs és Integrációs alapja egy 2013-ban meghirdetett programon keresztül nyújtott támogatást magyarországi önkormányzatok részére a nemzetközi védelemben részesülők szálláshelyeken kívüli lakhatási szükségleteinek felmérésére és szociális munka biztosítására.

Nem feladatunk az Európai Uniós programok minősítése, a Belügyminisztérium a kötelezettségét teljesítette, amikor a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs alaphoz való hozzáférés feltételeit a pályázni kívánó önkormányzatok számára biztosította.

Hírdetés

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az Európai Unió a védelemben részesülők ellátására biztosít forrást, de a határvédelmi kiadások 50%-nak megtérítésére irányuló magyar kormányzati kéréseket rendszeresen figyelmen kívül hagyja.”

A Magyar Nemzet hétfő reggeli cikkében tárta fel, hogy a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete 2016 óta nyújt támogatást a befogadottaknak és hogy a nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítésére a kormány költségvetési pénzt is költ, a belügyminiszteri utasítás szerint 2020. június 30-áig.

http://mno.hu/

A Belügyminisztérium közleményében arra nem tér ki, hogy az általuk Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményein (BMSZKI) keresztül finanszírozott szálláshelyek között bérlakások, albérletek is vannak-e.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »