Orvosokat alkalmaznának, új Covid-kórházakat nyitnak a sok eset miatt Bihar megyében

Orvosokat alkalmaznának, új Covid-kórházakat nyitnak a sok eset miatt Bihar megyében

Átszervezéssel próbálják megoldani az egyre súlyosbodó járványhelyzetet Bihar megyében. A több új eset miatt újabb egészségügyi intézmények válnak Covid-kórházzá, de orvosokat is alkalmaznának.
Új intézkedésekkel, kórházi átszervezéssel próbálják kezelni az egyre súlyosbodó járványhelyzetet Bihar megyében, ahol az utóbbi időszakban naponta több tucat fertőzöttet azonosítanak. Hétfőn 37 új esettel 1331-re nőtt az eddig regisztrált megbetegedések száma, és újabb halálesetet is jelentettek.

A fertőzöttek között egyre több az egészségügyi személyzet, ezért

a városi kórház vezetése közleményben jelezte: orvosokat és asszisztenseket alkalmaz, hogy biztosítani tudja a folytonosságot a tavasszal Covid-kórházzá nyilvánított, majd augusztus elseje óta ismét csak koronavírusos betegeket fogadó egészségügyi intézményben.

Hírdetés

De ápolókra, kórházi betegszállítókra, liftesekre és sofőrökre is szükség van, derül ki az álláshirdetésből, melyre hétfő óta várják a jelentkezőket.

A nagyváradi városi kórházban hétfőn 409 koronavírusos vagy fertőzésgyanús beteget kezeltek. A kórházat egyre inkább megterheli a számos újabb megbetegedés, ezért a Bihar megyei hatóságok a hétvégén bejelentették, hogy a tünetmentes és enyhe tünetekkel rendelkező betegeket a félixfürdői és a püspökfürdői rehabilitációs kórházakba szállítják, melyek ezáltal a városi kórház kisegítő intézményeivé válnak.

Hasonló döntés vonatkozik a belényesi kórház járványosztályára is, mivel a térségben egyre több a koronavírusos megbetegedés,

a váradi városi kórháznak alárendelt intézményként hétfőtől ez is csak Covid-betegeket fogadhat, írta az Ebihoreanul.

„Ha lehetséges, nem szeretnénk Nagyváradra hozni a tünetmentes vagy enyhe eseteket” – indokolta a döntést Gheorghe Carp, a megyei kórház menedzsere, aki a járvány újabb hulláma miatt ismét az összes nagyváradi kórházat koordinálja.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »