Orvoslakásokat avattak Gyergyószentmiklóson, szolgálati lakások alapkövét tették le Borszéken

Orvoslakásokat avattak Gyergyószentmiklóson, szolgálati lakások alapkövét tették le Borszéken

Orvosok és művészek számára épített két szolgálati lakást Gyergyószentmiklóson a Studium–Prospero Alapítvány a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, ezeket csütörtökön délután adták át A gyergyószentmiklósi avatóünnepséget alapkőletétel követte Borszéken, ahol két orvoslakás építésébe kezdett az alapítvány.
Az alapítvány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az eseményen részt vett többek között Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője és Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja is.

Vass Levente, a Studium–Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke, Maros megyei parlamenti képviselő köszöntő beszédében elmondta:

Hírdetés

húsz évvel ezelőtt az akkori Studium Alapítvány a Kárpát-medencében elsőként kezdeményezte szolgálati lakások, szakkollégium építését Marosvásárhelyen pályakezdő orvosok, fiatal egyetemi oktatók, művészek számára.

„A támogatást akkor is, és ma is a gyergyói lakások építésénél, a borszéki munkálatok megkezdésénél a magyar kormány nemzetpolitika iránt elkötelezett támogatási rendszere biztosította. 2003-ban elsőként Marosvásárhelyen építettünk szolgálati lakásokat,

orvosok, gyógyszerészek, egyetemi oktatók, rezidensek, színészművészek, klasszikus hangszerművészek és családjaik. Örvendetes, hogy a megyei és helyi önkormányzatokkal összefogva immár Gyergyószentmiklóson is szolgálati lakásokkal tudjuk segíteni a pályakezdő orvosokat, művészeket. Hálózatot építünk, a megmaradás hálózatát, kőről kőre, Marosvásárhelyről, Erdély-szerte” – fogalmazott Vass Levente.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »