Őrület – a Jobbik békéscsabai jelöltje is akasztana

A fideszesek felakasztását támogatná a Jobbik békéscsabai jelöltje

Újabb szélsőséges politikai vélemény került fel az internetre. Néhány napja egy pécsi MSZP-s politikus rakott fel olyan képet, amin Orbán Viktor kivégzése látható. A Jobbikhoz köthető N1 TV Facebook oldalán a miniszterelnök megölése és megevése került szóba, ezúttal pedig egy Jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt oldalán volt téma az akasztás – hangzott el az M1 Híradójában.

A fideszesek felakasztását támogatná a Jobbik békéscsabai jelöltje – erről írt az Origo. A cikk szerint Kocziha Tünde saját közösségi oldalán az N1 Tv egyik posztját osztotta meg, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök is szerepel. A bejegyzéshez annyit írt: „Véleményt kommentben és a választás napján mondhattok”.

A poszt alatt az egyik hozzászóló úgy fogalmaz, „akasztófára való a többivel”. A kommentet egyetlen ember kedvelte, a bejegyzés megosztója, a jobbikos Kocziha Tünde.

Kocziha Tündéről az Origo azt is írta, néhány éve még gárdisták segítségével szervezett tüntetést a zsidó származású országgyűlési képviselők listázását sürgető Gyöngyösi Márton mellett, közösségi oldalán pedig fél éve azzal fenyegetőzött, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén betiltják a melegfelvonulásokat.

Hírdetés

„Mi közöm hozzá?” – így reagált Mirkóczki Ádám szóvivő, amikor az újságírók csütörtökön arról kérdezték, a Jobbik egyetért-e azzal, hogy békéscsabai képviselőjük egy akasztásra buzdító kommentet kedvelt. A politikus annyit mondott, őt nem érdekli senkinek a Facebook oldala, főleg nem a kommentelők, és szerinte neki ehhez semmi köze.

Hasonló bejegyzés szerdán a Jobbikhoz köthető N1 TV oldalán jelent meg. A poszt szerzője azt írta, „1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom, ez is egy opció”. Később, az N1 TV oldaláról eltűnt a fotó.

Viszont kikerült egy közlemény, mely szerint a televízió egyik külsős munkatársa ellenőrzés nélkül tette ki a posztot. A csatorna elhatárolódott annak tartalmától, elnézést kért a nézőitől és követőitől, a miniszterelnöktől azonban nem.

Alig egy hete, Simon József, a szocialisták pécsi elnökségének tagjaként a Pesti Srácok közösségi oldalára töltött fel egy olyan fotót, amely Orbán Viktor miniszterelnökött lőtt fejsebbel és véres halántékkal ábrázolja. A bejegyzésben az a felirat is szerepelt, hogy „Keresd a hibát! Én nem találtam”.

A szocialisták elnöke, Molnár Gyula akkor azt mondta, nem tartják helyesnek a bejegyzést, de a Jobbikhoz hasonlóan ő is úgy fogalmazott, a pártnak nincs dolga az ügyben. Simon József másnap végül önként lépett ki az MSZP-ből.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »