Országos tesztelés: 65 egészségügyi dolgozó érkezett Lengyelországból Pozsonyba segíteni

Országos tesztelés: 65 egészségügyi dolgozó érkezett Lengyelországból Pozsonyba segíteni

A kormányfő kiemelte, hogy a most repülővel érkezett 65 lengyel egészségügyi dolgozón kívül további 211-en érkeznek még Lengyelországból, ők azonban északon, Liptó és Árva környékén segítenek majd. Matovič köszönetet mondott lengyel kollégájának, amiért kérés nélkül felajánlotta országa segítségét.

Lengyelország pozsonyi nagykövete kiemelte, hogy a lengyel orvosok nagy tapasztalattal rendelkeznek, karácsony előtt Nagy-Britanniában segítettek be, de ezen felül is a világ számos országában nyújtottak segítő kezet a koronavírus elleni küzdelem során. Hangsúlyozta, hogy a pandémia miatti elzártság idején talán szükség is van az ilyen jellegű találkozásokra, interakciókra, ezért is érzik fontosnak, hogy segítsenek.

Matovič viszonzásképp jelezte, hogy amennyiben lengyel szomszédainknak segítségre lenne szükségük, Szlovákiára számíthatnak.

Hírdetés

Szlovákiában a legtöbb településen péntektől vasárnapig tartanak tömeges teszteléseket, miután a vonatkozó rendelet értelmében január 27-től csak azok mehetnek munkába és mozoghatnak szabadabban, akik január 18 és január 26 között leteszteltették magukat. Az ez alatt az idő alatt kapott negatív teszteredmény január 27-től február 2-ig lesz érvényes. Azokban a járásokban, ahol rossz eredményt hoznak a tesztelések – tehát az átlagnál rosszabb lesz a járványügyi helyzet – meg kell ismételni a tesztelést. Ott, ahol jobb lesz a helyzet, nem lesz szükség újabb tesztre.

A tisztifőorvos pontosította, hogy kiknek nem kell antigéntesztre menniük – Lista

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »