Országos tesztelés 2021: Pénteken, előzetes regisztráció mellett indul a dunaszerdahelyi tesztelés

Országos tesztelés 2021: Pénteken, előzetes regisztráció mellett indul a dunaszerdahelyi tesztelés

Dunaszerdahely pénteken, január 22-én kezdi meg a lakosság tesztelését. Erre előzetesen kell regisztrálnia az érdeklődőknek.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere elmondta, pénteken 12:00-tól kezdik az emberek tesztelését, ezen a napon a városban hat helyen nyílik lehetőség az antigénes tesztelésre és egészen 18:00-ig zajlik majd a tesztelés következő helyszíneken (az iskolák tornatermeiben):

„Szombaton 8:00-tól lehet menni tesztelni egészen 18:00-ig. Az ebédszünet 12:00-tól 13:00-ig tart majd, ekkor fertőtlenítik a helyiségeket is (ahogy azt már az országos tesztelésnél megtapasztaltuk). Ezen a napon a Karcsai Közösségi Központban is kialakítunk egy tesztelőhelyiséget. A már említett hat helyen ezen a napon szintén zajlik majd a tesztelés. Vasárnap nincs lehetőség Dunaszerdahelyen teszteltetni, tekintettel az egészségügyi dolgozókra, akik a kórházi munkájuk mellett a tesztelést is vezénylik.” – mondta el Hájos.

Hírdetés

Vasárnap ugyan nem, de hétfőn is lehetőség nyílik a városban teszteltetni, a fent említett időpontokban, kedden pedig 12:00-től 18:00-ig fogadják a lakosokat az alapiskolákban és a közösségi házban.

A város polgármestere azt is elárulta portálunknak, hogy a tesztelésre a város weboldalán lévő banneren keresztül tudnak a lakosok időpontot és helyszínt foglalni, így előreláthatólag nem kell az érdeklődőknek a hidegben órákat sorban állni.

Akinek nincs lehetősége online vagy applikáción keresztüli időpontot és helyszínt választani azoknak lehetőségük lesz felhívni az erre a célra kialakított call centrumot, így telefonon is tudnak regisztrálni.

Dunaszerdahely Város felelősségteljesen áll a dolgok elé, a legfontosabb a lakosok biztonsága és a pozitív esetek szűrése  szögezte le a polgármester. Hájos Zoltán azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a 15 év alattiak és a 65 év felettiek ne jelentkezzenek a tesztelésre, feleslegesen terhelnék a rendszert. Leszögezte, azokat tesztelik majd le elsőként, akik előregisztráltak a rendszerbe. Akiknek nem lesz időpont- és helyszínfoglalásuk, azok csupán akkor kerülhetnek sorra, ha valaki nem jön el a foglalt időpontban. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »