Országos tesztelés 2021: Friss információk Királyhelmecről

Országos tesztelés 2021: Friss információk Királyhelmecről

Az önkormányzat által szervezett tesztelés Bodrogköz szívében háromnapos lesz, e hétvégén, azaz pénteken, szombaton és vasárnap 8 órától 18 óráig tart majd három helyszínen: a magyar és a szlovák tannyelvű alapiskola épületében, illetve a városháza földszintjén.

Mivel a Tőketerebesi járás mintegy 50 ezer darab tesztet igényel, amelyet csak szerdán vehetett át a járási hivatal, ezek szétosztására csütörtökön kerül majd sor, így leghamarabb pénteken tudják a mintavételt elkezdeni, amelyhez a szakemberek és a tárgyi eszközök már rendelkezésre állnak.

Hírdetés

A zavartalan lebonyolítás érdekében a város a hét elején tesztelte először azt az elektronikus rendszert, amely előzetes regisztrációt és időpontkérést is lehetővé tenne. 

A három helyszínen működő tesztelés független attól a két mobil tesztelési ponttól, amely már több hete az érdeklődők rendelkezésére áll a helyi kórház területén. Ezek kizárólag hétköznapokon működnek, az antigén tesztelés hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, míg a PCR-tesztelés hétfőn, szerdán és csütörtökön. Ezekre a korona.gov.sk-n kell regisztrálni, a konkrét időpontról pedig a regisztráció után azonnal SMS-ben kapnak tájékoztatást. Itt leghamarabb már csak január 28-ára lehet időpontot kapni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »