Országos sztrájkot hirdet a közszolgálati dolgozók szakszervezete

"Az önkormányzati köztisztviselők és a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete egyedül, míg a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen csaknem 200 ezer munkavállaló érdekében országos sztrájkot hirdet" – áll a szakszervezet közleményében.

A szakszervezetek 12 pontos követelést fogalmaznak meg. A sztrájk időpontja még nem ismert, azt január 17-én jelentik majd be.

A közszféra szakszervezetei kedd délelőttre összehívott ügyvivő testületi ülésükön döntöttek arról, hogy részt akarnak-e venni az országos munkabeszüntetésben.

Hírdetés

A Népszava és a HVG arról írt korábban, hogy a kormány nem tárgyal a szakszervezetekkel. Az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottság nevében a legnagyobb szakszervezetét vezető Kordás László elnök küldött egy négypontos követeléslistát tartalmazó levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, amire a pénzügyminiszter azt válaszolta, a kormány nem tárgyal a sztrájkra készülő szakszervezetekkel.

Varga Mihály azt javasolta, hogy a szakszervezetek javaslataikat vigyék a meglévő egyeztető fórumok elé. Utóbbiról az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottságban részt vevő szakszervezeti tömörülések vezetői viszont azt mondták, ilyenek nincsenek.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »