Oroszország rakétákat telepített Kalinyingrádba

Oroszország rakétákat telepített Kalinyingrádba

MTI nyomán

Oroszország egy hadgyakorlat keretében atomrobbanófej hordozására is képes, korszerű Iszkander-M típusú rakétákat (NATO-kódja: SS-26 Stone) telepített a Lengyelországgal és Litvániával határos exklávéjába, Kalinyingrádba – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadsereg már nem egyszer telepített és a jövőben is telepíteni fog manővereihez Iszkander típusú operatív-hadászati rakétarendszert a Kalinyingrádi Területre – jelentette be Igor Konasenkov, az orosz védelmi tárca szóvivője.
   
Konasenkov rámutatott, hogy az Iszkander-M mobil rendszerű. A hadászati rakétaerők pedig egész évben áttelepítési gyakorlatokat tartanak Oroszország-szerte hatalmas távokat megtéve légi, tengeri, vagy szárazföldi úton, ez alól a Kalinyingrádi Terület sem kivétel – tette hozzá.
 
Az orosz védelmi tárca szóvivője szerint az egyik rakétarendszert szándékosan olyan helyre vezényelték, hogy látható legyen amerikai kémműholdak számára. “Nem kellett sokáig várnunk, míg amerikai partnereink is megerősítették ezt leleplezési törekvéseikben” – tette hozzá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »