Oroszország meghívta a leendő Trump-kormánytagok küldöttségét – Obama hoppon maradt

Oroszország meghívta a Donald Trump megválasztott amerikai elnök leendő kormányzatának küldöttségét a kazahsztáni Asztanában tartandó Szíria-közi béketárgyalásokra, megkerülve a távozó Barack Obama elnök irányítása alatt álló adminisztrációt – írta a The Washington Post pénteki számában.

Magyar Menedék - Magyar Jézus

Kiemelte, hogy a Barack Obama amerikai elnök vezette kormányzatot “hangsúlyozottan kizárták” a meghívottak köréből a január 23-án a kazah fővárosban rendezendő találkozóról, amelyet Oroszország szervez Szíriával, Törökországgal és Iránnal közösen.

Az újság a meghívást az orosz-amerikai kapcsolatok erősödésének első jeleként értékelte, amely a Trump kormányzat idejére esik.

Az eseményre szóló meghívás december 28-án hangzott el telefonon Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövet részéről, amikor Trump nemzetbiztonsági tanácsadójával, Michael Flynnel beszélt. A Trump-csapat forrása megerősítette a napilap értesülését, ugyanakkor hozzátette, hogy “semmilyen döntés nem született” a találkozóval kapcsolatban.

Pénteken Sean Spicer, Donald Trump szóvivője újságíróknak elmondta, Flynn és Kiszljak december 28-án telefonon beszélt és ennek során szó esett arról, hogy a január 20-i elnöki beiktatást követően Vlagyimir Putyin és Donald Trump telefonon beszél egymással.

híradó.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »