Oroszország légvédelmi rakétákat telepített Szíriába

Állítólag csak az ott lévő orosz bázist és a hadihajóikat akarják ezzel megvédeni.

Moszkva Sz-300-as típusú légvédelmi rakétaüteget telepített az északnyugat-szíriai Tartúszban lévő orosz haditengerészeti kikötőbe – erősítette meg kedden az orosz védelmi minisztérium. A védelmi tárca szóvivője, Igor Konasenkov tábornok közölte: a rakétarendszer légvédelmet biztosít a haditengerészeti bázisnak Tartúszban, illetve a Szíria partjainál tartózkodó orosz hadihajók számára.

Az amerikai sajtóban az elmúlt napokban már megjelentek olyan értesülések, miszerint Oroszország Sz-300-as rakétarendszert telepített a hétvégén a polgárháború sújtotta Szíriába.

Konasenkov azt hangsúlyozta, hogy “az Sz-300 kizárólag védelmi célokat szolgáló rendszer és senkire sem jelent fenyegetést”.

Oroszország még tavaly telepített korszerűnek minősülő Pancir-C és Triumf Sz-400-as légvédelmi rendszereket a tartúszi kikötő és a hmejmími légitámaszpont körzetébe.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Kerry: Amerika mem hagyja cserben a szíriai népet”Elhibázott politika” – Franciaországot teszik felelőssé a szíriai helyzetértTörökország 900 kilométeres falat épít a török-szír határonRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Oroszország, oroszok Szíriában, Szíria, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »