Orosz Örs (MKÖ) legyőzte Jakab Elemért (Most-Híd) a TA3 vitaműsorában

Orosz Örs (MKÖ) legyőzte Jakab Elemért (Most-Híd) a TA3 vitaműsorában

Végre az első vita két magyar között egy szlovák televízióban, ahol nem a szlovák tudásuk szolgáltatta a témát.

Az Összefogás Mozgalom megyik alapítója, az MKP korábbi tagja Orosz Örs, és a Most-Híd egyik politikai veteránja, Jakab Elemér volt a TA3 hírtelevízió vasárnapi politikai vitaműsorának vendége.

Míg a parlamenti politizálástól a közvélemény-kutatások szerint hamarosan búcsúzó vegyespárt politikusa végig támadólag lépett fel vitapartnerével szemben, Orosz igyekezett végig tárgyilagos maradni, és érvekkel válaszolni a helyenként kemény kérdésekre.

Miért volt ennyire passzív a Most-Híd a parlamentben? Tette fel a kérdést a műsorvezető, a párt által feltett gyér számú kérdésre utalva, mely szerint négy év alatt frakciójuk alig 48 kérdést tett csak fel a kormány tagjainak, míg a Smer frakciója több mint 900-at.

Jakab erre úgy válaszolt, hogy ha valami érdekelte őket, akkor kérdeztek. Tevékenységük ugyanakkor a benyújtott törvényjavaslatok számában is mérhető, melyekből ő maga tízet is benyújtott.

Hírdetés

Orosz Örs a magyar kormánytól a Gombaszögi Nyári Táborra kapott komoly összegű támogatásokra kapott kérdést az első körben. Az Összefogás politikusa elismerte, hogy jó kapcsolatot ápolnak a Fidesszel, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy sokszor olyan célokra pályáznak, melyre Szlovákiában nincs kiírt pályázati keret. Hangsúlyozta, hogy szakmai alapon is sikeresek a pályázataikkal, példaként Kassa megyét hozta fel, ahol nem a politikai szempontok játszottak szerepet.

Nem növeli így az Orbán-kormány a befolyását a határon túl? – kérdezte a műsorvezető. Mi függetlenül dolgozunk, nagyon színes programokat szervezünk a több mint 30 partnerünkkel – jött a válasz. A nyári tábor függetlenségét az államfő, Zuzana Čaputová idei személyes látogatása is erősítette.

Jakab Elemér első támadásként a Most-Híd érdekeltségi körébe tartozó Pátria-rádió lépését hozta fel ellenpéldaként, akik elmondása szerint azért léptek vissza a tábor médiapartnerei közül, mert Jakab szerint Oroszék a Fidesz kérésére levették a programról a Soros György-féle Közép-Európa Egyetemről szóló beszélgetést.

Orosz válaszában azzal érvelt, hogy sajnálták a Pátria-rádió visszalépését, a beszélgetést azonban az eredeti témában és az eredeti szereplőkkel megtartották.

Frissítjük.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »