Orosz miniszter-helyettes: „nem akarunk tankokat küldeni Budapestre”

Néhány ország játékot űz a terroristákkal, és azt hiszik, létre lehet hozni olyan szigeteket, amelyeket nem érint a terrorizmus – mondta Anatolij Antonov orosz védelmi miniszterhelyettes a Deutsche Wellének. A politikus az összefogás fontosságát hangsúlyozta, mint az egyetlen lehetőséget, amellyel fel lehet venni a harcot a terrorizmus ellen

Magyar Menedék - Ősmagyar

Antonov szerint hazája meg tudta állítani a terror terjedését Szíriában, és úgy véli, még jobb lenne, ha szembeszállhatnának a terrorral az egész Közel-Keleten.

A miniszter-helyettes szerint Oroszország a bizalom hiánya miatt nem tud együttműködni a nyugati országokkal. Szerinte be kellene fejezni olyan rémtörténetek terjesztését, amelyek szerint Oroszország tankokat küldene a balti államokba, Szófiába vagy Budapestre. „Senki nem akar ilyet. Nincsenek ilyen tervek. Oroszország nem akar háborút. Már a gondolat elképesztő” – mondta.

A politikus azt magyarázta az interjúban, hogy szerinte a balti államokban „régi trükk azt kiabálni, hogy jönnek az oroszok, szaladjatok az életetekért”. Úgy látja, ezzel lehet növelni a katonai kiadásokat és felkelteni az őket pénzügyileg támogató nyugati államok, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország figyelmét. „De ezeknek az országoknak sokkal pragmatikusabb a gondolkodásuk. Ők megértik, hogy az Európát, a Közel-Keletet és Ázsiát érintő biztonsági kérdéseket nem lehet Oroszország segítsége nélkül megoldani” – mondta Anatolij Antonov.

Egy éve Antonov az orosz Komszomolszkaja Pravdának beszélt arról, hogy „Ukrajna nem ellenségünk” és semmilyen körülmények között nem fognak háborúzni Ukrajnával.

hír24


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »