Orosz légideszantosokat vezényeltek egy fehéroroszországi hadgyakorlatra

Orosz légideszantosokat vezényeltek egy fehéroroszországi hadgyakorlatra

Oroszország egy ejtőernyős alegységet vezényelt Fehéroroszországba hadgyakorlatra – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Where is BELARUS Located? [Belarus Map] • FollowthePIN.com

Hírdetés

A grodnai terület Lengyelországgal és Litvániűval határos – followthepin.com

A tárca szerint az ejtőernyős alegység az orosz légideszantos erők meglepetésszerű harckészültség-ellenőrzésének részeként az orosz ejtőernyősök egy alegysége leszállást hajt végre egy ismeretlen területen a Fehéroroszország északnyugati területén lévő Grodna megyében. Az orosz katonák közös taktikai gyakorlaton vesznek részt a fehérorosz fegyveres erők alegységeivel.
   
Az ejtőernyősöket Il-76-os szállító repülőgépek vitték Fehéroroszországba. A moszkvai katonai tárca tájékoztatása szerint a közös gyakorlatokat követően az orosz deszantosok visszatérnek állandó oroszországi állomáshelyükre.
   
A gyakorlatot azzal párhuzamosan rendezték meg, hogy Lengyelország és Fehéroroszország határán feszültség alakult ki, miután a határt többezer, az Európai Unióba vágyó közel-keleti migráns próbálta meg átlépni fehérorosz oldalról. Lengyelország több ezer katonát vezényelt az övezetbe, szögesdrótból határkerítést épített, és szükségállapotot rendelt el az övezetben.
   
Szerdán és csütörtökön az orosz légierő két-két Tu-160-as hadászati rakétahordozója és Tu-22M3-as bombázója járőrözött Fehéroroszország légterében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »